Gaseste un loc de munca pe LinkedIn

linkedinsuitPoate cel mai evident loc pentru a-ti gasi un job, LinkedIn este reteaua aleasa de profesionisti.

  • Conecteaza-te : Spre deosebire de Facebook, este mai putin infricosator sa te conecteze cu strainii pe LinkedIn, deoarece toata lumea este in cautare de oportunitati de conectare. Conecteaza-te cu oamenii care au profesii de care tu esti interesat, cauta-i pe aceia care nu ar fi atat de deplasati fata de tine. Pentru inspiratie, verificati portiunea de povesti ale membrilor de pe blogul oficial LinkedIn, unde utilizatorii isi distribuie anecdotele de succes despre conectarea prin intermediul site-ului.
  • Panouri de angajare : Nu numai ca site-ul iti furnizeaza sfaturi si conectari, insa are si un panou de angajare scotand in evidenta oportunitatile de angajare disponibile in aproape fiecare domeniu.
  • Mentiuni si recomandari : Este o portiune din profilul tau dedicata recomandarilor si mentiunilor de la colegi. Incearca sa primesti cat mai multe, iar pagina ta va creste instant in ochii angajatorilor.
  • Distribuie mai mult : Potrivit expertului Carierelor de pe LinkedIn, Nicole Williams, distribuirea unui articol sau a unui continut cu reteaua ta, creste de 10 ori sansele de a fi contactat de un angajator. Cand distribui continut, iti afisezi cunostintele din intermediul industriei.
  • Listeaza toate lucrurile : Profilul tau este de 12 ori mai posibil sa fie vizualizat de un manager de angajare, daca ai o lista detaliata de experienta de munca. Cu cat este mai robust profilul tau, cu atat mai experimentat si angajabil o sa fii in ochii angajatorilor.

De aceea daca vrei sa gasesti o oportunitate de angajare in vecinatatea localitatii in care locuiesti, sau chiar in localitate, creeaza-ti conturi pe retelele sociale si conecteaza-te cu cat mai multi oameni. „Apreciaza” pagini pe Facebook, iar pagina proprie incearca s-o faci cat mai placuta, „Urmareste” cat mai multi oameni pe Twitter incercand sa gasesti noi posturi in domeniul de angajare si conecteaza-te pe „LinkedIn” pentru a-ti gasi un loc de munca cat mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*