Jocurile nu sunt o influenta negativa

video-gamesDevino un om mai bun

Nu conteaza cine esti, oricine are nevoie de un fel de imbunatatire. Si in timp ce jocurile video au reputatia cum ca ar scoate ce este mai rau din oameni, eu zic ca lucrul asta e o absurditate. Eu zic ca jocurile te pot ajuta.

Abilitati sociale, administrare a timpului, iluminare culturala.. gaming-ul este o metoda extraordinara sa-ti maresti orizonturile. Nu sunt sigur de unde isi iau informatiile dizidentii, insa eu ma joc de foarte mult timp si nu am fost niciodata influentat negativ de un joc video sa ranesc pe cineva. Am invatat pe de alta parte, sa fiu un om mai bun.

Te invata importanta muncii in echipa

Oricine a jucat un shooter online bazat pe echipa stie despre ce vorbesc. Lupul singurati care merge inainte sa demonstreze ca este mai bun, deseori duce echipa la pierzanie. Nu pot numara de cate ori eu si prietenii mei am jucat exemplar in cadrul unui joc, iar un „lup singuratic” cu care ne-am procopsit ne-a distrus meciul.

Nu exista „eu” intr-o echipa, si jucand jocuri multiplayer cu moduri bazate pe echipa poate sa-ti arate acest lucru destul de simplu. In mod sigur nu vreau sa fiu proscris, asa ca nu voi sta departe de echipa. Exista o satisfactie pe care o primesti cand vezi ca un membru al echipei este in pericul, iar tu il salvezi. Ca in orice film grozav de sport pe care le-am vazut vreodata sa fii un membru al unei echipe bun, este mult mai important decat sa ai abilitati individuale.

De aceea, jocurile in general, iti dezvolta capacitatea mintala, te fac sa te gandesti din mai multe perspective, te ajuta sa iti administrezi timpul, dar te invata cum poti sa cooperezi cu membrii echipei tale si sa joci in echipa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*