Doom va fi un joc exclusiv next-gen

wolfenstein-the-new-order-helmet-wallpaper-1Potrivit paginii de FAQ al celor de la Wolfenstein, accesul beta la jocul in dezvoltare al celor de la Software, Doom ce va acompania lansarea lui Wolfenstein : The New Order va fi disponibil doar pentru jucatorii de pe Playstation 4, Xbox One si Windows PC.

Beta-ul pentru Doom este oferit ca stimulent de precomanda pentru Wolfenstein cu toate versiunile jocului, incluzandu-le pe cele de Playstation 3 si Xbox 360. Cu toate acestea, jucatorii de pe platforma Playstation 3 le vor fi oferita acces la beta pentru jocul de PS4, in timp ce detinatorii de Xbox 360, vor primi acces la beta-ul jocului de pe Xbox One.

FAQ-ul a mentionat explicit necesitatea unui abonament de Xbox Live Gold pentru a avea acces la beta-ul jocului pe Xbox One, insa nu este nevoie de un abonament Playstation Plus pentru beta-ul jocului pentru platforma de Playstation 4. Pentru jucatorii care au precomandat digital copia pentru Wolfenstein, id Software munceste sa se asigure ca acesti jucatori vor primi si ei accesul la beta.

In FAQ, cei de la id Software spun ca muncesc cu Steam, Microsoft si Sony pentru a ajuta sa se asigure ca persoana care precomanda digital de pe Steam, Microsoft si Sony vor primi acces catre beta-ul Doom. Participarea altor distribuitori digitali variaza, contactati-va distribuitorul direct pentru a afla mai multe informatii.

Nu exista momentan o data de lansare pentru beta-ul lui Doom, Bethesda inca nu a anuntat oficial noul joc Doom si nu sunt detalii despre platforme.

Cand a fost contactat pentru comentarii de cei de la Polygon, Pete Hines de la Bethesda a spus ca necesitatea abonamentului pentru beta-ul lui Doom a fost dictat de detinatorii platformelor, si in timp ce alegerea platformelor pare a sugera ca noul joc Doom va fi un joc ce se va baza doar pe ultima generatie, nu mai exista nimic de declarat.