Despre creatorul lui Minecraft

markus-persson-16881Intr-o noua poveste caracteristica Rolling Stone despre Minecraft, creatorul Markus „Notch” Persson, a vorbit sincer, veteranul industriei, Peter Molyneux (Fable, Dungeon Keeper, Populous), explica de ce crede ca jocul open-ended sandbox a devenit un hit atat de masiv. Molyneux a spus ca sunt reguli legate de design-ul jocului care sunt batute in cuie, despre invatarea oamenilor sa joace, avand obiective, un personaj si un adversar. Insa Minecraft nu a respectat nici o regula.

Molyneux a adaugat ca unii oameni nu pot vedea peste grafica mai degraba bruta, dar acestea sunt cele mai puternice puncte. Faptul ca poti prinde rapid idea ca poti pune un bloc asupra altui bloc inseamna ca oricine poate construi orice.

Aprinzandu-si propriul traseu s-a dovedit a fi foarte de succes pentru Notch si echipa sa la Mojang in Suedia. In 2013 singur, Mojang a facut peste 300 de milioane de dolari in incasari si 128 de milioane de dolari in profit. Rolling Stone estimeaza ca Mojang valoreaza aproximativ 2 miliarde de dolari.

Pe subiectul banilor, caracteristica scoate in evidenta ca Mojang deseori organizeaza petreceri la evenimente de industrie cu o lista de DJ talentati, cum ar fi Avicii, Deadmau5 si Skrillex. Persson si-a dus intregul staff intr-o excursie catre Monaco anul trecut.

Povestea Rolling Stony despre Persson contine o multime de chestii interesante despre el.

  • A invatat singur sa programeze pe un computer Commodore 128.
  • Niciodata nu a terminat liceul.
  • A scris versiunea originala a lui Minecraft in apartamentul sau din Stockholm in 2009 in aproape o saptamana.
  • Tatal sau s-a sinucis la doua saptamani dupa Craciunul din anul 2011.
  • S-a casatorit in 2011, dar relatia sa nu a rezistat, asa ca a divortat.
  • Nu are o iubita acum, dar se vede cu cineva.
  • Apartamentul sau din Ostermalm are un lift si o crama de vin.
  • Acesta se muta intr-o noua locuinta. Cand va fi gata, va fi cea mai scumpa, pe metru patrat din intreg Stockholmul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*