Ford Foarte usor

Ford Fusion, o masina extra usoara

Ford Foarte usorFord a dezvaluit un nou concept de masina marti, o masina ultra usoara Fusion care este cu 362 de kilograme mai suoara decat modelele curente de pe piata. Conceptul de masina, un sedan de familie de marime mijlocie, a scapat de aprope 25 la % din greutatea sa. Avand acum aceiasi greutate ca un Ford Fiesta, cea mai mica masina a companiei Ford. Pentru a-i reduce greutatea, Ford a inlocuit materialul in aproape fiecare parte a masinii cu alternative de greutate mai usoara, incluzand otel de inalta rezistenta, magneziu, aluminiu si fibra de carbon.

Rotile si scaunele masinii sunt realizate din fibra de carbon, in timp ce arborii, arcurile si bara stabilizatoare sunt din otel tubular. Pentru caroserie, Ford a optat sa foloseasca o combinatie de aluminiu, otel de inalta rezistenta si magneziu.

Parbrizul si majoritatea geamurilor sunt facute din sticla tratata chimic, care este partial Gorilla Glass, folosita la modele timpurii de telefoane iPhone, in timp ce geamul lateral este realizat din plastic.

Motorul a fost de asemenea micsorat pana la un litru, motorul EcoBoost de 3 cilindri, despre care cei de la Ford spun ca se comporta ca un fusion obisnuit, dar are economia de benzina a micii masini Fiesta.

Ford nu a spus cand, sau daca consumatorii vor vedea noul Ford Fusion in magazine. De asemenea nu au dezvaluit nici un pret pentru concept. Ford a anuntat de asemenea un nou parteneriat cu grupul SDI Samsung pentru a construi baterii mai eficiente si mai usoare. Cele doua cumpanii au afisat doua noi sisteme de doua baterii care folosesc o combinatie de lithium-ion si baterii de acid de plumb. Acestia spun ca sistemul va fi folosit eventual pentru a aduce sisteme eficiente de franare regenerative, folosite momentan doar in modele hibrid, la mai multe masini.

O masina realizata din materiale usoare nu stiu daca va rezista foarte bine la un accident, insa ramane de vazut ce se va alege de Ford Fusion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*