Furtuna America

Furtuni masive in America

Furtuna AmericaUn grup masiv de furtuni, continand un vant atat de puternic incat este capabil sa rupa acoperisul de pe cladiri, de asemenea grindina mare si aproape incontinuu fulgere, ce s-au desfasurat in cateva state din SUA incepand de joi dimineata.

Furtunile ce sunt esential un grup de niste nori de furtuna ce si-au unit fotele, au cauzat stricaciuni din Kansas pana in Arkansas. Furtuna complexa este cunoscuta de meteorologi ca si un sistem de convectie mezoscara sau MCS, si este un tip de sistem de furtuna ce au fost vazute de cateva ori pe an in orientul mijlociu din SUA, in timpul anotimpurilor de primavara si vara. Cu toate acestea, furtuna de astazi a fost definita in mod special, iar meteorologii au spus ca este in special feroce.

Furtunile de joi au adus vant ce avea o forta de uragan, in unele zone acesta masura 74 de mile pe ora si au cauzat stricaciuni in Kansas City, Kansas, Springfield, Missouri si ar putea aduce conditii meteo periculoase si in Memphis. Cele mai severe conditii meteo se asteapta sa inceapa de joi dupa amiaza, si modelul de vreme ar putea dura tot wekeendul cu cateva runde de vreme severa in general in aceleasi zone.

Sistemele de furtuni ar putea aduce ploi benefice terenurilor agricole seci, dar evenimente repetate asupra aceluiasi loc ar putea duce rapid la indundatii.

Sistemul de furtuna format joi a caracterizat mai multe zone de circulatie a furtunilor, ce a facut furtunila sa para ca un uragan pe radarul meteo. Seria de vant mortal ar putea clasifica evenimentul ca un eveniment derecho, ce sunt caracterizate de stricaciuni provocate de vand in cel putin 240 de mile.

De aceea se pare ca in America vremea nu este prea buna in unele zone, si este foarte periculos sa traiesti in astfel de zone, nestiind cand te poate lovi o astfel de furtuna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*