Campionat Mondial de Fotbal 2014

Stadioanele pe care se joaca Cupa Mondiala

Campionat Mondial de Fotbal 2014In timp ce Campionatul Mondial de Fotbal 2014, incepe in Brazilia, fanii calatoresc catre 12 stadioane pana in luna urmatoare pentru a le face galerie echipelor lor. Fiecare stadion are baza in diferite orase, si fiecare are o echipa interesanta in spatele sau.

Primul meci din Cupa Mondial intre Brazilia si Croatia, a avut loc in Arena Corinthians, cunoscuta de asemenea ca si Arena de Sao Paulo. Acest stadion a fost locul meciului deschiderii Cupei Mondiale. De asemenea a atras o atentie negative dupa ce 3 muncitori au fost ucisi in timpul constructiilor cand o parte din acoperis a cazut pe ei.

In alta parte din Sao Paulo, politia a folosit gaz lacrimogen pentru a pacifica protestatori enervati costurile exorbitante gazduirii Cupei Mondiale.

Meciul urmator, Mexic impotriva lui Cameron, are loc vineri la Estadio das Dunas in Natal. Stadionul intentional inegal, a inlocuit Machadao Stadium in 2011 ca parte din pregatirile Braziliei pentru Cupa Mondiala. Dar in unele moduri, era un pas inapoi, in timp ce stadioul vechi putea gazdui 42.000 de oameni, Dunas poate tine doar 39.000.

Primul meci de sambata are loc la Estadio Mineirao in Belo Horizonte. Acesta are abilitatea de a mentine 1.5 milioane de galoane de apa de ploaie, multumita unui redesign recent. Urmatoarele 3 meciuri de Sambata, sunt la Estadio Caselao in Fortaleza, Arena Amazonia in Manaus si Arena Pernambuco in Recife.

Estadio Nacional Garrincha in capitala, Brazilia, a fost construit cu spectatorii venind prin intermediul transportului in comun. Ce este cel de-al 2-lea cel mai mare stadion din Cupa Mondiala. Estadio Beira Rio in Porto Alegre a fost construit cu ajutorul fanilor de fotbal in anul 1960 si cel mai vechi stadion al Cupei, Arena de BBaixada in Curitiba a fost construita in 1914.

Maracana in Rio de Jainero, a fost odata cel mai mare stadion din lume putand sa gazduiasca 200.000, pana fost redimensionat inapoi la 74.000.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*