Nou Job

Asocierea la noul loc de munca

Nou JobGaseste-ti un prieten influent

Trebuie sa gasesti pe cineva care ste bine conectat si respectat in noul tau grup, cum ar fi noul tau manager sau conducatorul unui proiect major, asigurandu-te ca stai putin timp de vorba cu el. Lasa-l sa stie ca-i apreciezi stiinta si influenta si ca ai aprecia niste sfaturi cand intri in nou loc de munca. Analizeaza diagrama organizationala cu el si intreaba-l care sunt oamenii importanti cu care ar trebui sa faci cunostinta si ce intrebari ar trebui sa le adresezi?

De la raspunsurile pe care le primesti, creeaza o lista cu nume si un plan cu care sa te conectezi cu fiecare persoana in prima luna de munca.

Inscrie-te intr-un tur de ascultare

Acum incepe sa construiesti o retea de influenta conectand cu fiecare individ de pe lista, in timpul unui tur de ascultare rezumat si cu scop. Misiunea ta aici este sa ai o discutie cu scop si educationala care iti va cladi fundatia pentru colaborare din viitor discutand rolurile, scopurile, provocarile si modurile in care te poti ajuta cu colegii de munca. In fiecare intalnire, asculta cateva metode importante sa fii o resursa pentru ei in prima luna de munca.

De exemplu, cand un nou manager de evenimente pe care il cunosc a invatat ca un coleg a primit o factura prea mare de catering, a vrut sa vada contractul original, a identificat rapid cateva zone care nu erau in regula si renegociat cu contractantul. Acum asta este o prima impresie memorabila.

Asa ca, intotdeauna cand te vei angaja intr-un nou loc de munca, desi sa speram ca acest lucru nu se va intampla prea des, ar trebui sa te concentrezi pe asocierea cu oamenii importanti din firma si sa incerci sa-i ajuti ca ei sa stie ca se pot baza pe tine atunci.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*