Manager Incepator

Sfaturi pentru un nou manager

Manager Incepator Daca vrei sa fii un bun manager, trebuie sa asculti sfaturile oamenilor cu experienta, a celor ce au trecut prin ce vei trece tu, si cei care au acum o afacere de succes, insa fii sigur ca la randul lor si ei au gresit au fost pe punctul de a pierde tot, insa au reusit cu timpul sa isi cladeasca afacerea vietii lor.

Gandeste prea mic. Un lider de succes va incerca sa creeze o crestere si oportunitate pentru echipa lor. Un lider ce gandeste mic nu va face nici un lucru. In loc sa planuiesti sa cresti afacerea cu 100 %, planuieste sa o cresti cu 10x sau 100x.

Nu aloci resurse explicit. Administrarea explicita a resurselor inseamna prioritizarea proiectelor, specificand cat de multe sau care resurse vor functiona cu fiecare, si in ce ordine. Echipele foarte eficiente ar putea fi capabile sa se organizeze singure foarte bine. Noii manageri de multe ori ofera echipelor mai putin eficiente prea multa libertate pentru a se organiza singure, ducand la alocarea de resurse sub optime.

Furnizezi livrarea unor decizii nepopulare. Cum primesc angajatii deciziile nepopulare depinde foarte mult de modul in care sunt livrate aceste decizii. Cu atat mai importante, sau nepopulare, deciziile, cu atat mai mare nevoia de administrare a livrarii sale. Dupa experienta mea, cea mai buna metoda de a furniza decizii nu prea populare este la o intalnire de echipa unde ai timp foarte mult de a explica motivele din spatele acestor decizii. Managerii buni explica de ce fac acele decizii. Managerii rai nu dau explicatii.

Esti lent in rezolvarea punctelor de durere a echipei tale. Noii manageri nu sunt atenti la intelegerea punctelor de durere a echipelor lor. Managerii buni intotdeauna monitorizeaza punctele de durere a echipei lor, devizand strategii pentru a reduce aceste probleme sau a le rezolva, apoi mutandu-se la urmatorul punct de durere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*