Viata Labirint

Viata este un labirint

Viata LabirintImagineaza-ti daca viata ar fi un maraton. Este un start, un final, si cu cat mai repede fugi, cu atat mai departe ajungi. Secretul in a castiga un maraton este sa fii puternic si sa mergi mai departe.

Majoritatea dintre noi traim astfel, dar realitatea nu este atat de bidimensionala. Viata reala nu are semne si nu are o linie dreapta. Exista un labirint cu optiuni infinite.

Anumite cai, cum sunt carierele, dureaza de 5 ori mai mult pentru a ajunge acolo unde vrei. Anumite cai, precum sunt unele relatii, sunt capete de drum. Daca ai fi invatat un robot sa navigheze printr-un labirint, nu i-ai spune intotdeauna sa fuga inainte. L-ai invata sa sa-si aduca aminte unde merge, si unde se blocheaza, sa se intoarca si sa incerce o cale diferite.

Fiind oameni, suntem foarte buni la partea in care trebuie sa fugim inainte. Cu o stramtoare clara, putem fugi inainte multi kilometri. Dar uram, si ne este frica, sa ne intoarcem.

Sa ne intoarcem sugereaza ca am dat gres, ca judecatile noastre au fost defectuoase, si ca timpul nostru a fost pierdut. Si lucrul dureros, este ca de multe ori este adevarat. Dar nu conteaza. Labirintul exista. Poti sa-ti revii si sa mergi mai departe, sau sa stai blocat in locul potrivit.

Nimeni nu stie cand trebuie sa intorci la dreapta. Ar trebui sa ne asteptam sa ne pierdem si sa ne intoarcem inapoi mai tot timpul. De fapt, toata lumea face acest lucru, doar uitandu-ne la cei care au ajuns acolo.

Suntem orbiti de ruta reala, confuza pe care au luat-o. Sunt doar doua moduri in care poti avansa in viata, sa mergi mai departe cand poti, sau sa pasesti inapoi si sa incerci altceva cand nu poti. Cea mai mare greseala este sa stai pe loc si sa nu avansezi in nici o privinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*