Porcusorul de economii

Economiseste cu noul tau hobby

Porcusorul de economiiImprumuta de la prieteni. Cand incepi cu ceva nou, merita sa vezi daca poti incerca acel lucru gratuit. Acest lucru ar putea sa insemne sa imprumuti ceva de la un prieten ce detine deja acel echipament.

De exemplu, daca vrei sa-ti cumperi o tableta, poti imprumuta una de la un prieten pentru cateva zile pentru a vedea daca iti place sau nu? Daca vrei sa inveti sa canti la pian, incearca la casa unui prieten pentru a canta pentru cateva saptamani?

Vinde-ti lucrurile vechi. Majoritatea dintre noi avem o multime de lucruri pe care nu le folosim. Biciclete de exercitii, instrumente muzicale, DVD-uri, echipament de computer, tot felul de lucruri pe care le-am cumparat cu ceva timp in urma si nu ne-am atins de ele de cateva luni sau ani.

Ce-ar fi daca ti-ai vinde acele lucruri pe ebay? Ar putea sa fie gunoaie pentru tine, dar merita sa fie folosit de altcineva. Cu putini bani in plus, va fi mult mai usor sa incepi noile tale hobby-uri si interese.

Cumparati echipamentul fundamental

In sfarsit daca chiar vrei sa cumperi, incearca sa cumperi doar echipamentul fundamental. Stiu ca este tentant sa faci ceva bun, mai ales cand stii ca va tine mult timp si va fi o investitie pe termen lung. Dar daca interesul tau dispare in cateva saptamani, acea chitara sau banda de alergat profesionista, va sfarsi obtinand praf intr-un colt.

Poti gasi produse fundamentale de incepatori in magazine, second hand ep internet sau la reduceri in mall. Incearca sa cauti si sa analizezi daca vrei ceva ce iti va face o buna introducere in noul tau hobby, nu ceva care se destrama dupa cateva folosiri. De aceea, ar trebui sa economisesti cand vrei sa alegi un noy hobby sau sa-l alimentezi pe cel vechi cu anumite lucruri folositoare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*