Mentor

Foloseste sfatul unui mentor

MentorStagnezi la jobul actual, sau doar vrei sa urci pe scara? Poate, un mentor de cariera te poate ajuta. Un prieten iti va spune ceea ce vrei tu sa auzi, un mentor iti va spune ceea ce ai nevoie sa auzi.

Daca esti la pragul de a-ti alege cariera, sau ai fost intr-un domeniu pentru ceva timp, sau nu ai primit promovarea de mult dorita, indiferent de scenariu, un mentor de cariera te poate ajuta.

Totusi este surprinzator sa vezi ca nu multi oameni au mentori, si ar putea fi diferite motive pentru care este greu sa gasesti un mentor de cariera, daca mentin o pozitie autoritara si inalta, atunci nu sunt abordabili si cel mai comun motiv dintre toate este ca nu a simtit nevoie de a aborda un mentor de cariera.

Sa ai un mentor este ca si cum ai cere altei persoane sa se uite la situatia ta dintr-o perspectiva diferita si o noua lumina. Ajuta. Crede-ma chiar ajuta. Cerand un sfat de la cineva care a fost in domeniul tau pentru ceva timp, ne ajuta sa invatam din greseala sa si sa repeti acestea in calatoria ta.

Defineste, dar nu foarte specific

Trebuie sa ai o schita clara in ceea ce vrei sa devii. In timp ce cauti un mentor, trebuie sa fii specific, dar nu rigid. Pe o foaie de hartie, defineste-ti clar scopul carierei tale, dar nu fi prea detaliat. Apoi uita-te la acel scop si decide cine se potriveste pentru majoritatea caracteristicilor. Este scopul tau sa devii un manager de departament sau un director administrator, sau chiar un CEO. Bazat pe acest lucru, trebuie sa cauti un mentor. Reusesti sa gasesti un mentor, dar se intampla sa fie doar un manager, nu te ingrijora. Ar putea fi capabil sa te ghideze devotat, pentru a deveni un CEO.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*