apa-la-sticla
apa-la-sticla

Pericolul din apa pe care o bei

Apa pe care o consumi in fiecare zi ar putea ascunde diverse probleme. Fie ca este apa de robinet, fie ca este vorba de apa imbuteliata de fiecare data te confrunti cu anumite situatii. Exista numeroase controverse legate de aceasta situatie, fie ca este vorba de particule si de tot felul de componente in apa, fie ca este vorba de modul in care se curata apa care iti curge la robinet vor exista mereu voci care sa sustina o anumita parte.

Exista cateva aspecte pe care le vei intalni cand vine vorba de apa imbuteliata insa cand vorbim despre excesul de apa nici nu mai conteaza ce tip de apa se consuma. Pentru ca indiferent de tipul de apa se ajunge in caz de exces in pragul in care celulele sunt umflate de prea multa apa si de carenta de sodiu. In urma unei astfel de situatii se poate ajunge si la cazuri grave de convulsii.

Dincolo de ceea ce poti sa patesti cand consumi in mod exagerat apa cand vine vorba de cea imbuteliata se prea poate ca anumite probleme sa intervina. Insa acestea se vor datora in mare parte imbutelierii in sine, nu a apei. Spre exemplu bisfenolul A se regaseste adesea in recipientele din plastic. Acesta se poate transfera usor in mancaruri, ajunge in organism si cel putin cand vine vorba de copii acestia pot fi usor afectati.

O alta problema este legata de recipientele in sine. Sunt cazuri comune de a refolosi acele recipiente, ceea ce din punct de vedere ecologic nu este o problema. Insa sa nu uitam ca pot deveni medii propice pentru dezvoltarea bacteriilor cand nu sunt pastrate bine si mai cu seama cand nu sunt spalate corespunzator. Asa ca daca iti asumi acest caz ar trebui sa tii cont de spalarea lor foarte bine si implicit de uscarea lor pana cand se vor refolosi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*