Pere

Beneficiile Perelor

PerePromoveaza sanatatea oaselor

Perele sunt o buna sursa de bor, un mineral care poate ajuta la facilitarea absorbtiei de calciu necesar pentru sanatatea optima a oaselor. Acest mineral, sprijina efectele de imputernicire a oaselor a calciului, magneziului si vitaminei D. Asa ca, cineva poate spune cu siguranta ca borul gasit in pere este crucial in sprijinirea sanatatii oaselor si chiar poate ajuta la tratarea osteoporozei.

Sprijina sanatatea colonului

Perele sunt o sursa excelenta de fibre, cu cele de dimensiuni medii furnizand 22 % din consumul zilnic recomandat de fibre. Asa ca, perele, cu continul lor bogat in fibre, pot cu adevarat asista in sprijinirea functionarii netede a colonului.

Protejeaza vederea

Consumul zilnic de pere poate proteja sanatatea ochilor si ar putea preveni problemele ce au legatura vederea. Compusii puternici antioxidanti in acest fruct inhiba leziunile celulare de radicalii gratuiti, ce ar putea substantial minimiza sansele de a dezvolta degenerarea ochilor.

Reduce riscul de cancer

Un constitutiv important gasit in pere este „quercetin”, un antioxidant puternic ce este cunoscut pentru furnizarea efectului de anti cancer. Quercetina afiseaza un mecanism de protejare a celulelor, in timp ce actioneaza ca un eliberator de radical liberi.

Un agent natural anti inflamator

Dupa cum am mai mentionat, perele contin antioxidanti, cum este vitamina C, ce sunt cunoscute in afisarea potentialului anti inflamator. Astfel, ar putea functiona in a trata conditiile inflamatorice cum este inflamarea prostatei sau artrita reumatoida.

Controleaza presiunea sangelui

Un alt antioxidant gasit in acest fruct nemaipomenit este glutationul, ce ar putea ajuta in scaderea presiunii mari a sangelui. Mai mult decat atat, antioxidantul quercetin are o abilitate de scaderea presiunii sangelui. Asa ca inlcuzand perele in dieta poate beneficia in mentinerea nivelelor de presiuni a sangelui sanatos.

Cu atat de multe beneficii de sanatate, este necesar sa asiguri ca ai un consum adecvat de pere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*