Cate ceva despre Rucola

Cate ceva despre Rucola

Arugula SalataRucola, la care ne referim comun ca si racheta gradinii, este o leguma cu frunze nutritive verzi avand origine Mediteraneana.

O leguma crucifera cu aroma piperata ce este comun folosita ca salata verde, rucola este un centru de putere pentru nutrienti. In timp ce frunzele de rucola mature sunt mai picante, frunzele celei tinere sunt mai usoare in termeni de picant.

Numele stiintific de rucola este Eruco Sativa si apartine familiei Brassicaceae/Crucifarae, ce include legume precum brocoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, varza, wasabi, macris, hrean, varza, nap si asa mai departe. Nativa in regiunea Mediteraneana, aceasta planta este cunoscuta cu cateva nume cum este salata racheta, rucola, rucoli, rugula colewort si asa mai departe. Se crede ca romanii antiici foloseau semintele sale pentru a oferi gust uleiului, si exista anumite dovezi a folosirii semintelor sale in preparatele afrodisiace, ce dateaza in primul secol.

Este prezenta anumitor vitamine si antioxidanti ce creste valoarea nutritionala a Rucolei. Aceasta leguma frunzoasa contine de asemenea urmatorii nutrienti clorofila, luteina, zeaxantina, beta caroten, indoles, sulforafan. Desi rucola este de cele mai multe ori folosita in salate, este fundamental o leguma crucifera. Contine compusi numiti glucozinolati, ce sunt cunoscuti pentru abilitatea lor de a proteja corpul impotriva radicalilor liberi. Beneficiile de sanatate Rucola sunt fundamental atribuite prezentei de vitamine, minerale.

Fiind un membru a familiei legumelor crucifere, rucola este bogata in fibra dietetica si antioxidanti potenti. Mai mult decat atat, contine glucozinolati. Studii au fost realizate pentru a analiza efectele glucozinolatilor si au afisat ca acest compus poate reduce riscul de cancer la plaman, sani, prostata si pancreatic.

Aceasta leguma contine de asemenea kampferol si quercetina, ce sunt amandoua compusi anti inflamatori care se crede ca furnizeaza protectie impotriva cancerului.

Valorile nutritionale mentionate mai sus si beneficiile, arata ca Rucola in dieta unui om poate promova buna sanatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.