Metode de calmare

In momentul in care suntem nervosi sau suparati putem sa facem lucruri care ar putea sa fie regretabile mai tarziu. In momentul in care suntem nervosi nu mai reusim sa ne controlam sau sa controlam gesturile, faptele sau ceea ce ar putea crea consecinte destul de grave.
Trebuie sa stim sa scapam de stres atunci cand simtim ca iesim de sub control. iata cateva lucruri care te vor ajuta sa scapi de nervi fara sa ii exteriorizezi:

Meditatia

In primul rand trebuie sa respiri adanc si sa incepi sa te gandesti la acel lucru care ti-o provocat starea de nervi. Incerca sa observi lucrurile pozitive si nu doar pe cele urate. Incercati sa faceti o activitate care sa va relaxeze si sa va calmeze. Plimbatul este de exemplu o modalitate care ar trebui sa va calmeze.

Relaxarea

Chiar daca nu sunteti relaxat ba chiar dimpotriva sunteti foarte stresat si nu mai aveti chef de nimic, trebuie sa va imaginati ca sunteti relaxati. Amintiti-va de un moment in care v-ati distrat si v-a ramas in minte. Astfel, te vei relaxa si vei putea sa te calmezi fara sa te mai exteriorizezi.
Este foarte impoprtant sa stii sa te controlezi daca vrei sa reusesti sa treci peste acele momente critice in care ptoi face afirmatii dureroase pe care sa le regreti mai tarziu.
Plimba-te si incearca sa faci activitati cat mai atractive si calmante. Plimbatul este una dintre cele mai eficiente metode prin care vei reusi sa elimini stresul acumulat. Daca te vei plimba vei sti cum trebuie sa reactionezi in situatii limita.
Incearca sa faci astfel incat sa reusesti sa tii sub control nervii si faptele necugetate. Reflecteaza asupra problemei si nu gasi vinovati pentru anumite lucruri care ti se intampla. In cazul in care ti se intampla ceva si incercati sa gasiti vinovati pentru ceea ce vi s-a intamplat trebuie sa va asumati si sa incercati sa nu va descarti pe oamenii nevinovati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*