ochi
ochi

Imbunatateste-ti vederea in mod natural

Stai in fata calculatorului majoritatea zilei si iti este afectata vederea? Sunt cateva modalitati prin care iti poti imbunatati vederea in mod natural. Pe langa un regim alimentar adecvat, sunt si niste exercitii pentru ochi pe care poti sa le faci.

Exista un numar de motive care cauzeaza problemele ochilor. Oricare ar fi motivul, ar fi mai prudent sa ne concentram asupra imbunatatirii vederii. Se recomanda astfel o dieta sanatoasa si 7-9 ore de odihna. De asemenea se pot face si exercitii pentru a intari muschii oculari.

Exercitiile intaresc muschii oculari, permitand ochilor sa se miste mai repede si sa ajusteze privirea mai repede. De asemenea ajuta la ajustarea vederii la unison.
Un astfel de exercitiu este focalizarea vederii pe un obiect aflat la distanta pentru cel putin 30 secunde. Te poti uita la un copac, o casa, o persoana, stand pur si simplu la geam. Acest exercitiu ajuta pentru ca majoritatea timpului privim obiecte aflate in apropiere, si treptat poate fi afectata vederea la distanta sau poate aparea chiar miopia.

Dupa acest exercitiu de focalizare la distanta, schimbati atentia de pe obiectul aflat la departare pe un altul aflat in apropiere. Repetati acest exercitiu de cateva ori, initial poate fi simtit un usor disconfort, insa e un exercitiu care cu siguranta va ajuta pe termen lung.

Urmatorul exercitiu este similar celui anterior. Cu un deget in fata fetei, la mica distanta de nas, focalizati degetul o perioada iar apoi mutati atentia pe un obiect aflat la distanta. Veti observa cum schimbarea focalizarii este de ajutor in corectarea vederii.

Nutrientii care ajuta la imbunatatirea vederii sunt:

  • vitamina E – antioxidant care protejeaza retina si previne degenerarea maculara
  • vitamina C – combinata cu vitamina E, protejeaza tesuturile si ajuta la imbunatatirea vederii
  • zinc – ajuta la intarirea si fortificarea celulelor ochiului
  • uleiul de peste – previne degenerarea maculara si alte probleme oculare

Alimente care ajuta la imbunatatirea vederii sunt bananele, merele, citricele, capsunii si toate fructele intens colorate. De asemenea legumele precum morcovi, broccoli sau ardei iuti contribuie la imbunatatirea vederii pe cale naturala. Carnurile ce ajuta in acest sens sunt stridiile, pestele, carnea rosie, ficatul etc.

Va trebui sa faceti cateva schimbari in regimul alimentar si sa aduceti acel aport de nutrienti necesar si pentru ochi. Exercitiile vor ajuta si ele la imbunatatirea vederii. Ingrijirea sanatatii ochilor este importanta, daca nu vrei sa ajungi sa porti ochelari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*