concediat
concediat

Ce sa faci cand iti pierzi locul de munca

Multe companii fac restructurari de personal pentru a-si reduce cheltuielile si a imbunatati eficienta. Desi aceasta practica este benefica pentru angajator, este un factor de stres pentru angajat.

A fi concediat este un adevarat cosmar al fiecarui angajat. Scenariul financiar global a determinat multe organizatii sa adopte decizia dificila de a concedia personal pentru binele companiei. Angajatii, pe de alta parte, devin demoralizati, depresivi si isi pierd increderea. Trebuie sa fii insa constient ca nu e un capat de lume, si ca te poti ridica inapoi.

Ce sa faci cand esti concediat?

  • In primul rand poti aplica pentru somaj. Desi multora le e rusine, nu trebuie sa fie si cazul tau. A fost alegerea companiei, deci nu ezita sa aplici. Nu intarzia pentru ca procedurile si aprobarile dureaza cateva saptamani.
  • Cauta motivul pentru care ai fost concediat. Identifica-ti acea slabiciune, vezi daca ai omis sa faci ceva, si perfectioneaza-te
  • Analizeaza situatia. Daca ai o familie, este timpul sa incepi sa iti planifici cheltuielile. Gandeste-te daca venitul adus de partenerul de viata este suficient sau nu si organizeaza bugetul in functie de necesitati.
  • Actualizeaza-ti CV-ul. Incepe sa cauti un nou job. Primul pas este actualizarea CV-ului, pentru a fi mai atragator pentru angajatori.
  • Dobandeste noi abilitati. Ai timp liber la dispozitie, fructifica-l si foloseste-l intr-un mod constructiv, in loc sa stai trist si deprimat.
  • Cauta si alte surse de bani, pana cand obtii un nou job permanent.
  • Redu cheltuielile. Fa o lista a acestora si prioritizeaza-le. Evita cheltuielile care nu sunt absolut necesare. Te va ajuta sa economisesti.
  • Profita de timpul liber. Ai tot muncit in continuu, iar acum ca esti mai liber, foloseste-te intr-un mod pozitiv de aceste zile libere si relaxeaza-te. O minte linistita te face sa gandesti mai clar si te ajuta sa te descurci mai bine cu situatia.

Concedierile sunt deranjante si suparatoare, insa nu trebuie sa intri in panica. Descurca-te, treci peste si incearca sa rezolvi situatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*