ridiche
ridiche

Beneficiile pentru sanatate ale ridichilor

Ridichile ofera un gust minunat salatelor, dar exista o multime de feluri de mancare ce pot fi servite avand ca garnitura aceasta leguma. Valorile nutritionale importante ale acestei legume sunt prezentate in continuare.

  • ridichile sunt cunoscute pentru proprietatile antibacteriene si actiunea lor impotriva ciupercilor.
  • apartin familiei verzei si contin vitamina C, sodiu, potasiu si urme de alte minerale.
  • au un continut redus de grasimi saturate si un nivel foarte redus de colesterol.
  • reprezinta o sursa bogata de vitamina B6, calciu, magneziu si cupru.
  • sunt o sursa bogata de fibre.

Ridichile au numeroase beneficii pentru sanatate, cele mai importante sunt enumerate in cele ce urmeaza.

– Leguma este o foarte buna sursa de fibra dietetica si poate ajuta considerabil la o scadere in greutate pe cale naturala. Dupa consum, ofera o senzatie de satietate indelungata.
– Reprezinta o sursa bogata de carbohidrati nedigerabili. Aceasta ajuta la digestie, la retentia de apa si amelioreaza constiparea.
– Ridichile sunt foarte benefice pentru detoxifiere, sunt o sursa buna de vitamina C si anthocyanina, ajutand la vindecarea si ameliorarea chiar a unor tipuri de cancer, in special cele stomacale, intestinale sau ale rinichilor.
– Sunt diuretice si astfel ajuta la productia de urina. Sucul continut ajuta la tratarea inflamatiilor si senzatiilor de arsura, fiind foarte de ajutor in tratarea afectiunilor urinare.
– Sunt foarte benefice pentru ficat si stomac. Ajuta la detoxifierea si purificarea sangelui, tine sub control distrugerea celulelor rosii si cresc afluxul de oxigen in sange.
– Continutul bogat de vitamina C, fosfor, zinc si vitamina B6 ajuta la tratarea multor afectiuni ale pielii; mentin pielea hidratata si ajuta si la dezinfectare.

Cu toate aceste beneficii, devine foarte clar ca introducerea ridichilor in regimul alimentar este o necesitate. Sucuri, salate, consumate crude, nu are importanta sub ce forma, ideea principala e ca sunt foarte benefice pentru organism, si in plus sunt si bune la gust.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*