kiwi
kiwi

Proprietatile fructului de kiwi

Kiwi este un fruct bogat in vitamine, minerale si antioxidanti, fapt pentru care aduce multe beneficii pentru sanatate. Desi originar din China, acest fruct a devenit foarte popular in intreaga lume. Fructul de kiwi, sau, mai simplu, kiwi, a fost denumit astfel datorita aspectului sau asemanator cu pasarea cu acelasi nume, ce este pasarea nationala a Noii Zeelande. Pe langa gustul bogat si racoritor, aduce multe beneficii pentru sanatate, precum cele enumerate in continuare.

Vitamine

Sursa bogata in vitaminele C si E. Vitamina C este una ce actioneaza foarte eficient impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi, protejand corpul impotriva diverselor afectiuni cauzate de acestia. Vitamina E aduce beneficii complementare cu efectele vitaminei C.

Fibre

Un alt beneficiu al kiwi este faptul ca lupta contra diabetului si cancerului la colon. Continutul sau bogat in fibre tine sub control nivelul de zahar din sange. Se fixeaza pe toxinele gasite in colon si ajuta la eliminarea acestora. Fibrele ajuta de asemenea la inlaturarea colesterolului din sange, reducand astfel riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare.

Minerale

Fructele de kiwi sunt bogate in minerale precum potasiu, magneziu si cupru. Potasiul contracareaza actiunea cloridei de sodiu ce cauzeaza tensiunea ridicata. Previne astfel afectiuni ale inimii asociate cu hipertensiunea. Magneziul si cuprul joaca un rol foarte important in intarirea oaselor, si in plus ajuta la dezvoltarea creierului si sistemului imunitar.

Antioxidanti

Studiile arata ca fructul de kiwi este de foarte mare ajutor in reducerea aparitiei degenerarii maculare, una din principalele cauze ce afecteaza vederea la adulti si persoane mai inaintate in varsta. Acest efect este atribuit antioxidantilor continuti, precum beta-caroten, luteina si xantina, ce ajuta de asemenea la prevenirea cataractei, bolilor inimii si cancerului.

Acizi grasi esentiali  Omega-3

Nu numai pulpa, dar si semintele fructului de kiwi au valoare nutritiva. Zdrobite, semintele ofera un ulei foarte bogat in acizi grasi esentiali Omega-3.

Numeroasele beneficii pentru sanatate ale acestui fruct il recomanda a fi inscris in dieta si regimul alimentar de zi cu zi. Totul recomanda acest fruct, de la gust, prospetime si savoare pana la modalitatile in care poate ajuta sanatatea umana.