siguranta
siguranta

Reguli pentru siguranta pe internet

Internetul este poate cea mai bogata sursa de informatii si una din cele mai mari platforme de comunicare. Emailul, social media si bloggingul au devenit unele din cele mai eficiente mijloace de a transmite informatii maselor.

Odata cu cresterea utilizarii acestuia, apar si griji privind securitatea. Aceasta minunata sursa de informatii si modalitate de comunicare poate sa se transforme rapid in ceva periculos. Este timpul sa luam cateva masuri de siguranta in ceea ce priveste navigarea pe internet.

Nu este recomandat sa transmitem informatii personale inainte de a confirma validitatea cererii lor. Este foarte periculos a oferi astfel de date fara a verifica autenticitatea site-urilor care le solicita.

In timp ce socializam, nu este recomandat sa comunicam cu persoane straine, sau sa incarcam fotografii personale sau videoclipuri pe retele de socializare, fara a le face private.

Protejarea parolelor – site-uri ce iti ofera servicii de email iti pot oferi in acelasi timp si suport pentru internet banking sau alte tranzactii electronice. Acestea implica utilizarea unor parole, care trebuiesc sa fie concepute in asa fel incat sa fie foarte greu de ghicit de altii si totusi usor de reamintit pentru cel ce le foloseste.

Adesea folosim internetul pentru a downloada muzica, filme, videoclipuri. Downloadam de asemenea atasamente din e-mail-uri. In acest timp siguranta computerului este supusa la un risc. Downloadarea din surse nesigure nu este deloc recomandata, intrucat poate sa se dovedeasca periculoasa pentru siguranta computerului si a datelor pe care le stocheaza.

Camerele de chat sunt acele locuri in care diverse persoane schimba pareri comunicand prin internet. Se dovedesc insa a fi periculoase si acestea, mai ales pentru copii sau adolescenti. Copiii sunt cei mai vulnerabili intrucat pot foarte usor cadea prada acestor pericole ale internetului. Pot dezvalui fara sa isi dea seama informatii confidentiale. Pot comunica cu strainii si isi pot forma obiceiuri nesanatoase si asa mai departe. Daca parintii sunt ignoranti, expunerea copiilor la internet le poate afecta mintea si gandirea, prin urmare se impune luarea de masuri in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*