Tonifica-ti corpul fara greutati

Tonifica-ti corpul fara greutati

Crezi ca o crestere a masei musculare si o tonifiere a corpului poate fi obtinuta doar prin ridicarea de greutati? Nu toata lumea are timpul sau resursele necesare pentru a se antrena la sala. De asemenea nu totdeauna exista posibilitatea sa iti amenajezi ceva acasa.

Cand vine vorba de cresterea masei musculare fara greutati, nu inseamna ca nu se foloseste deloc nici un fel de greutate. Se va folosi greutatea propriului corp. Avantajul este ca vor fi eliminate din start accidentarile ce pot aparea cand se ridica greutati. Daca timpul este limitat, poti trece de la un exercitiu la altul fara sa mai fie nevoie sa schimbi greutatile sau aparatul, cum se intampla la sala, si astfel ai si parte de exercitii cardio.

Cateva exercitii pe care le poti face pentru cresterea masei musculare fara a ridica greutati si fara a merge la sala sunt enumerate in continuare.

Flotari – acest exercitiu te ajuta sa iti dezvolti si tonifici musculatura pieptului, bratelor si umerilor. Fara a atinge podeaua, in pozitia intins, sprijinit in maini, fa 12-15 repetari, in cateva serii, alternand si cu alte exercitii.

Tractiuni – un alt exercitiu in care te folosesti de greutatea corpului pentru a fortifica musculatura spatelui si a bratelor. Pentru ca muschii sa fie bine lucrati, repetarile trebuiesc facute corect, ridicand barbia si pieptul peste nivelul barei de care atarna corpul.

Genuflexiuni – foarte utile pentru a intari si dezvolta musculatura coapselor si gambelor. Corpul trebuie mentinut drept in momentul in care se executa repetarile, iar calcaiele nu au voie sa se desprinda de sol.

Fandari – foarte utile de asemenea pentru musculatura picioarelor. Cate 12-15 repetari pentru fiecare picior, in cateva serii, vor oferi rezultate foarte bune.

Abdomene – fie ca sunt facute in pozitie orizontala, fie cu genunchii indoiti, ofera rezultate foarte bune, fara a fi folosite alte greutati decat cea a corpului. Seturile de repetari poate incepe de la 15 repetari si ulterior crescut fie numarul acestora, fie numarul seturilor.

Acestea au fost doar cateva din exercitiile pe care le poti face si singur, acasa, fara a fi nevoit sa te inscrii la sala, sa iti faci abonament, si fara sa folosesti greutati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *