inel
inel

Inelele ce arata starea de spirit prin schimbarea culorii

Poate ca ai chiar tu unul, sau poate ca ai un prieten care are un astfel de inel. Oricare ar fi cazul, cu siguranta te-ai intrebat cum functioneaza aceste inele. Inventate in anii 1970 de catre Joshua Reynolds, inelele ce arata starea de spirit a persoanei au captivat imaginatia generatiilor de atunci si pana acum. Care era ideea din spatele acestor piese de bijuterie? In functie de starea de spirit a persoanei, in functie de sentimentele simtite, isi schimba culoarea.

Functionarea unui astfel de inel depinde in mod larg de temperatura corporala a persoanei care il poarta, aceste schimbari de temperatura influentand direct si schimbarea culorii. Care sunt culorile diverse care reflecta starea de spirit a persoanei la aceste inele? Sa vedem in continuare.

Albastru inchis – arata pasiune si fericire, iar albastrul deschis reflecta o stare de calm. Culoarea turcoaz arata o stare de relaxare, in timp ce verdele reprezinta o stare normala. O tenta galbuie a inelului reflecta o stare de nervozitate, griul arata anxietate si negrul o stare de furie.

Acum ca stiti care este semnificatia culorilor pe care le afiseaza un inel ce arata starea de spirit a persoanei, sa vedem cum se ajunge la schimbarea culorilor si principiile in baza carora functioneaza aceste inele. Daca demontam un astfel de inel, putem observa ca piatra din care este confectionat este din cuart invelut intr-o pelicula de sticla subtire ce contin cristale lichide sensibile la temperatura. Aceste cristale lichide sunt super-sensibile si sunt afectate de schimbarile temperaturii corpului. Chiar si la cea mai mica modificare a temperaturii, pozitionarea moleculelor acestor cristale se schimba, afectand astfel intreaga structura moleculara. Aceasta modificare are efect asupra reflexiei luminii de catre aceste cristale, rezultand astfel in schimbarea culorii pietrei respective.

Sa spunem ca porti un astfel de inel si temperatura corpului creste. Aceasta va avea ca rezultat modificari la nivel molecular al cristalelor lichide. O crestere a temperaturii rezulta in absorbtia diferita a spectrului de culori de la rosu la verde, piatra devenind albastra la nuanta. Exact la fel se intampla modificari la nivelul de absorbtie si reflexie a diferitelor culori. Exista o corelatie puternica intre temperatura corporala, intrucat emotiile diferite modifica si au un efect asupra acesteia. Cand esti furios sau vesel, exista si o crestere a temperaturii corporale, iar cand esti trist sau deprimat temperatura scade. Daca uneori inelele acestea pot sa arate exact starea in care te afli, nu reprezinta un barometru exact al atitudinii persoanei ce le poarta, neexistand dovezi stiintifice clare in acest sens.