pere
pere

Beneficii pentru sanatate ale perelor

Dupa cum se stie, orice fruct este benefic pentru sanatate. Fiecare fruct este cunoscut pentru beneficiile specifice pentru sanatate pe care le ofera. Perele nu fac exceptie, existand numeroase avantaje pentru sanatate aduse de aceste fructe-minune. Bogate in substante nutritive, au proprietati anti-inflamatorii si antioxidante. Cateva dintre beneficiile perelor sunt enumerate in cele ce urmeaza.

1. Scad nivelul colesterolului. Multumita continutului ridicat de pectina – un tip de fibra gasit in diferite fructe – ofera posibilitatea de a reduce considerabil nivelul colesterolului.

2. Intaresc sistemul imunitar. Perele contin cantitati mari de vitamina C, antioxidant cunoscut pentru ajutorul pe care il ofera sistemului imunitar. O para de marime medie ofera pana la 12% din necesarul zilnic de vitamina C a organismului.

3. Sursa de energie. Glucoza obtinuta din mesele zilnice se comporta ca si un combustibil pentru corp. Mai simplu spus, fiecare celula are nevoie de glucoza pentru a avea energie. Perele sunt foarte bogate in glucoza, prin urmare consumul lor revitalizeaza corpul si dau acea energie necesara organismului pentru activitatile de zi cu zi.

4. Beneficii pentru sanatatea oaselor. Perele contin minerale ce faciliteaza absorbtia de calciu necesar sanatatii oaselor. Se dovedesc astfel a fi esentiale cand vine vorba de intarirea si consolidarea oaselor.

5. Protejeaza vederea. Perele, consumate zilnic, ajuta la mentinerea sanatatii ochilor si pot preveni afectiunile ce vin odata cu inaintarea in varsta. Compusii puternici cu proprietati antioxidante continuti de aceste fructe previn daunele asupra celulelor facute de radicalii liberi.

6. Agent antiinflamator natural – dupa cum am mentionat si mai sus, perele contin antioxidanti ce au si potential antiinflamatorii.

Lista poate continua cu tinerea sub control a tensiunii, cu beneficiile pentru inima si intreg sistemul circulator, cu faptul ca este un fruct hipoalergenic, de asemenea perele tin sub control diabetul si sunt foarte bune pentru femei aflate in timpul sarcinii.

Avand atatea beneficii pentru sanatate, cu siguranta merita sa le includem in dieta zilnica, acest fruct-minune – para – fiind recomandat la orice varsta.