promovare

Cum iti distrugi sansele de promovare

Au trecut cativa ani si ai fost foarte perseverent. Chiar din momentul in care ai inteles ca este o posibilitate, promovarea a fost obiectivul tau si ai muncit din toate puterile pentru a o obtine. Inainte insa de a te arunca „cu capul inainte”, asigura-te ca marele plan nu este deranjat de cele cateva greseli simple enumerate in continuare.

1. Ai castigat de partea ta seful, dar nu si colegii. Desigur, supervizorul direct va avea un mare cuvant de spus cand va veni vorba daca poti fi avansat sau nu. Inainte insa de a incepe sa faci totul cum spune pentru a-i intra in gratii, tine cont si de impresia pe care o faci asupra colegilor, vor realiza ca ai acel obiectiv si ca esti dispus sa treci peste oricine pentru asta. Daca vei avansa pana la urma, gandeste-te ca tot ei vor fi oamenii cu care va trebui sa lucrezi.

2. Te concentrezi prea mult pe noi responsabilitati si le neglijezi pe cele vechi. E foarte bine sa iti arati interesul, insa obsesia pentru noul post nu trebuie sa aduca neglijarea responsabilitatilor pe care le ai in momentul de fata. Nu te va ajuta sa avansezi, dimpotriva, nu vei fi considerat potrivit pentru noul post pentru ca nu reusesti sa faci fata la ceea ce ai de facut.

3. Faci de toate insa nimeni nu stie. Indeplinesti cu succes si sarcinile vechi si cele noi, iti ajuti colegii, instruiesti si pe cei mai noi. Daca e atent cineva la toate acestea, atunci promovarea e ceva aproape sigur. Problema e ca nu te poti baza tot timpul pe faptul ca oamenii sunt atenti, mai trebuie sa te promovezi si singur, sa faci cunoscute realizarile tale.

4. Nu iti faci un plan pentru momentul in care chiar obtii promovarea. Poate cel mai putin evident aspect, trebuie insa sa te gandesti ce va face compania cand nu vei mai fi tu pe pozitia pe care erai. Planifica totul, asigura-te ca instruiesti persoana care va veni in locul tau, ca face fata tuturor lucrurilor si responsabilitatilor pe care le aveai.

Promovarea e in principal despre tine, dar trebuie sa faci in asa fel incat sa fie si spre binele tuturor, al intregii companii, pentru a face o impresie cat mai buna si pentru ca toata lumea sa aiba de castigat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*