zambeste

Lucruri ce ne fac mai fericiti

Daca privim in urma la momentele in care am fost cel mai fericiti, vom realiza ca au fost lucruri simple, lucruri mici care ne-au facut sa zambim. A fi fericit este o stare a mintii, care iti cere sa traiesti momentul. Este o alegere pe care trebuie sa o facem fiecare si de care trebuie sa ne tinem chiar si in momente mai dificile. Fiecare scop ce vrem sa il atingem in viata este directionat catre fericire si satisfactie. Daca situatia sta asa, de ce uneori suferim de episoade de tristete si nefericire? Se tine cont prea mult de prioritati, sunt prea multe asteptarile, comparatia legata de ideea de succes sunt doar cateva din motivele pentru care trecem prin episoade de depresie. In acelasi timp, a fi fericit pentru totdeauna nu este tot timpul posibil. Trebuie sa existe un echilibru pe termen lung.

Lucruri care sa te faca sa zambesti

Cauta un hobby. Nimic nu poate sa fie mai placut decat sa iti urmaresti hobby-ul. Poate fi chiar posibil ca hobby-ul sa fie adoptat ca si o cariera, de ce nu. Daca iti pui mintea la contributie si faci ceea ce iti place, poti sa si castigi din asta, in plus vei fi foarte multumit si fericit.

Evita comparatiile. Nu exista doua persoane la fel, fiecare dintre noi este unic. Comparatiile nu fac decat sa inrautateasca lucrurile. A te compara cu altii iti poate scoate in lumina dezavantaje si neajunsuri pe care le ai fata de altii. Evita-le si bucura-te de persoana care esti.

Prioritizeaza-ti nevoile. Te poate ajuta sa ajungi mai repede la obiectivele propuse si iti vor aduce doar bucurie, acel zambet de satisfactie pe fata cand ai reusit singur ceea ce ti-ai propus. Un plan bine realizat este mult mai usor de parcurs, de aceea prioritizarea este foarte importanta.

Creaza amintiri. In cursa de a ne atinge ceea ce ne-am propus, majoritatea uitam de familie, de copii, de prieteni, de rude. Reevaluarea programului se impune astfel, va trebui sa petrecem mai mult timp cu toti acestia. Acele momente pretioase pot fi apoi importalizate permanent, fiind puncte cheie care sa determine cat de fericiti eram, puncte de care sa ne amintim tot timpul.

Tineti cont de toate aceste aspecte pentru a putea fi mai fericiti in viata. Urmati-va inima si dorintele si fericirea isi va gasi drumul spre fiecare dintre voi!