relatie

3 lucruri esentiale pentru o relatie excelenta

Credeti sau nu, putem alege sa ne dezvoltam abilitati ce ne vor ajuta sa constientizam potentialul real al relatiilor in care suntem implicati. Putem reaccesa acele sentimente ce le-am simtit in primele momente in care ne-am indragostit de persoana iubita, cand ne-am simtit atat de incantati si atat de apropiati. Iata in continuare cele trei aspecte de care trebuie tinut cont pentru a dezvolta acele abilitati necesare pentru a putea aprecia, iubi si acorda atentie atat propriei persoane, cat si partenerului si relatiei in sine, in acelasi timp.

1. Intimitatea este riscanta: ne punem increderea intr-o persoana, o lasam sa cunoasca toate punctele noastre slabe si stim perfect ca este cu atat mai mare riscul de a suferi la despartire cu cat iubirea este mai mare. Este nevoie de curaj pentru a putea confrunta partenerul dar si propria persoana cu acele puncte slabe. Curaj mai inseamna sa putem rade si de noi insine uneori. Inseamna sa ne ridicam deasupra oricarei situatii si sa ne gasim acea cale de rezolvare a tuturor lucrurilor.

2. Fiecare dintre noi se confrunta cu limitari si pierderi. De aceea nu trebuie sa uitam sa aratam compasiune si empatie atat pentru propria persoana cat si pentru partener. Putem incerca sa vedem conflictele si din perspectiva celuilalt, astfel ne vom putea ierta mai usor unul pe celalalt in orice situatie.

3. Taria si durabilitatea unui cuplu se poate dezvolta daca exista o impartasire continua, modalitati eficiente de rezolvare a conflictelor si certurilor, comunicare, luarea de decizii de comun acord si sprijin in momentele dificile.

A face o relatie sa mearga este adesea asociat cu o calatorie a unui erou in cautarea unui elixir. Doua persoane merg una alaturi de cealalta in acest caz, oferindu-si sprijin si curaj pentru a merge pana la capat pe drumul ales, pentru a putea fi gasit acel elixir magic ce va face ca totul sa mearga bine in cele din urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*