caine

Cum alegi un caine potrivit

Cainii au fost dintotdeauna cei mai buni prieteni ai omului, au fost primele animale domesticite de om. A avea un caine poate fi o experienta unica pentru proprietar si familia sa. Cu toate acestea este o decizie importanta, care trebuie luata cu mare atentie, cantarind toate aspectele pozitive dar si negative. Alegerea rasei potrivite poate fi destul de problematica, iata in continuare cateva sfaturi pentru a usura aceasta alegere.

Bugetul – trebuie tinut neaparat cont de acesta. Cumpararea unui caine de rasa, fie crescut, fie pui, poate face o gaura semnificativa in buget, in plus si intretinerea ulterioara poate fi costisitoare.

Marimea – unul din cei mai importanti factori cand vine vorba de alegerea unui caine. Este o problema ce trebuie tratata cu atentie. Pentru un apartament sunt recomandati cainii de talie mica, care sa se poata incadra bine, in timp ce rasele de talie mai mare sunt mai recomandati pentru o casa la curte, unde pot avea spatiu suficient.

Varsta si genul – desi puii sunt in principal la mare cautare, exista si persoane care prefera caini adulti in momentul cand se hotarasc sa cumpere un animal de companie. Masculii sunt mai preferati de proprietari decat femelele, pentru ca se pare ca sunt mai usor de dresat. In fapt conteaza temperamentul rasei si daca nu se doresc alte exemplare – pui, cainele poate fi sterilizat.

Compatibilitatea – un alt factor important de luat in seama. Unele persoane sunt alergice la caini, unele rase de caini sunt mai prietenoase cu copiii decat altele, trebuie tinut cont si de aceste aspecte in momentul in care se face o astfel de alegere.

Chiar daca pare un lucru usor la prima vedere, alegerea unui caine este o decizie foarte importanta, pentru ca la urma urmei va deveni un membru al familiei. Indiferent de faptul ca este un exemplar de rasa sau nu, un caine in familie este o adevarata binecuvantare, asa ca asigurati-va ca faceti alegerea potrivita tinand cont de sfaturile de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*