homeopatie

Avantaje si dezavantaje ale homeopatiei

Homeopatia, ca metoda de tratament, este din ce in ce mai acceptata de tot mai multe persoane din intreaga lume. Alaturi de ayurveda, este practicata ca si metoda de medicina alternativa. Acceptarea acestei modalitati de tratament a fost initial mai lenta fata de medicina traditionala, insa pe parcursul timpului atitudinea oamenilor s-a schimbat. A castigat in principal mai multi adepti datorita faptului ca este o metoda foarte sigura de tratament, neavand efecte secundare de nici un fel asupra organismului.

Homeopatia este in considerata o metoda foarte sigura de tratament, intrucat remediile tintesc imbunatatirea abilitatilor de vindecare proprii organismului pentru a putea lupta cu bolile. Medicamentele sunt foarte sigure intrucat nu contin ingrediente daunatoare, de asemenea intaresc sistemul imunitar si trateaza efectiv cauza afectiunii.

Remediile homeopate sunt relativ sigure atat pentru adulti cat si pentru copii, intrucat nu au efecte secundare. Naturale, bazate pe ingrediente naturale, sunt foarte potrivite pentru organism. Un alt avantaj al medicamentelor recomandate de homeopatie este faptul ca sunt foarte usor de luat. Aceste medicamente vin in general sub forma unor pastilute micute din zahar, foarte usor de transportat si de administrat indiferent de intervalul orar prescris de doctor. Tratamentul homeopat se dovedeste de cele mai multe ori a fi mult mai ieftin fata de remediile pe care le ofera medicina traditionala.

In ceea ce priveste dezavantajele, acestea depind in principal de medicul ce prescrie tratamentul. Trebuiesc avute in vedere mai multe aspecte, precum starea de sanatate a celui afectat, eventualele alergii la anumite substante ce pot fi gasite in plantele din care se fabrica medicamentele homeopate. Un alt neajuns ar fi si faptul ca nu exista inca specialisti suficienti in medicina homeopata si de asemenea faptul ca pentru situatii de urgenta aceasta nu poate fi folosita. Remediile homeopate actioneaza pe o perioada mai indelungata de timp, tratand treptat organismul pana la vindecare, ceea ce nu este deloc eficient in cazul situatiilor de urgenta, unde medicamentele prescrise de medicina traditionala au efect imediat.

Cu tot cu avantaje si dezavantaje, se pare ca medicina alternativa a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren si pentru modalitatea de tratare naturala a organismului este acceptata de tot mai multe persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*