lumanari aromaterapie

Beneficiile lumanarilor de aromaterapie

Aroma imprastiata in intreaga camera de o lumanare de aromaterapie este pur si simplu linistitoare. Acele lumanari sunt infuzate cu esente naturale din plante si din ce in ce mai mult sunt constientizate beneficiile pe care le pot aduce.

Lumanarile aromate merg pe acelasi principiu ca si cel al aromaterapiei, in care extracte lichide din plante cunoscute si ca uleiuri esentiale sunt folosite pentru efectele lor de calmare si vindecare. Aromaterapia este folosita pentru imbunatatirea starii unei persoane si pentru imbunatatirea sanatatii. Cei interesati de beneficiile acestei tehnici recurg la masaje, metode de inhalare directa sau aplicare directa de uleiuri esentiale. Se observa ca sunt la tot mai mare cautare si lumanarile parfumate de aromaterapie.

Disponibile intr-o mare varietate de arome, fiecare dintre uleiurile esentiale avand o serie de beneficii, efectul obtinut de la fiecare lumanare de aromaterapie este diferit. Iata in continuare cateva arome si efectele lor.

Busuioc: uleiurile esentiale extrase din busuioc sunt cunoscute pentru faptul ca ajuta la imbunatatirea puterii de concentrare.

Lavanda: ajuta la depasirea starilor de oboseala si depresie. In plus, au un efect calmant, astfel cei ce sunt stresati dupa o zi de munca pot folosi lumanarile cu aroma de lavanda pentru relaxare.

Eucalipt: aroma folosita pentru usurarea starilor de raceala, infectii ale sinusurilor sau alergiilor.

Extractul din arbore de ceai ajuta de asemenea pentru starile de raceala.

Iasomie: extractul de ulei de iasomie este folosit ca agent de relaxare si antidepresiv.

Trandafir: inlatura de asemenea starea de depresie sau anxietate.

Trebuie tinut cont de un fapt insa: nu toate lumanarile ce pot fi gasite in comert au acelasi efect. Calitatea uleiurilor esentiale folosite in lumanari determina efectele terapeutice pe care acestea le au. Astfel regiunea si mediul in care plantele sunt crescute influenteaza si calitatea uleiurilor esentiale extrase, care astfel afecteaza si calitatea lumanarilor infuzate cu acestea.

Lumanarile de aromaterapie au un efect de linistire a corpului si mintii, ajutand de asemenea si la tratarea anumitor afectiuni. In concluzie efectul pe care il au este unul de revigorare, relaxare, concentrare si adaugare a unei note de calm a mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*