siri vs google now

Siri sau Google Now – care e un asistent mai bun?

Dupa lansarea Siri pentru Apple, a venit din spate, in forta si Google cu serviciul sau Google Now – care este net diferit. Cand vine vorba de asistenta pe smartphone, Google si Apple duc o lupta acerba.

Elemente specifice Google Now

Designul este unul minimalist, cum ne-am obisnuit deja de la cei de la Google. Rezultatele cautarilor sunt actualizate constant si exista de asemenea sprijin si pentru comenzi vocale sau date prin tastatura. Actualizarile sunt facute constant, in asa fel incat informatiile cautate cel mai frecvent sa poata fi accesate oricand. Sugestiile oferite pentru cautari si alte carduri sunt conforme cu utilizarea dispozitivului.

Google Now a fost lansat intr-o forma apropiata de cea finala odata cu versiunea Android 4.1, Jelly Bean. Versiunile anterioare, la fel de line si impresionante in functionare, erau adesea criticate pentru ca nu reuseau sa inteleaga limbajul natural al utilizatorilor. La versiunile urmatoare, Google a imbunatatit experienta pentru utilizatori, astfel ca Siri de la Apple are un concurent serios acum.

Elemente specifice Siri

Ofera o experienta completa hands-free, are functionalitate avansata si poate folosi majoritatea functiilor telefonului. Experienta utilizatorilor este imbogatite cu un sistem interactiv de raspuns vocal pentru cautari, oferind o personalitate aparte aplicatiei. Complet integrata in sistemul de operare, ii imbunatateste fgunctionalitatea.

Probleme exista insa si aici, uneori apare dificultatea intelegerii anumitor accente. La unele momente aplicatia poate fi si lenta, in special cand trebuie sa extraga date complexe de pe internet.

Desi Google Now se pare ca a depasit intr-o oarecare masura pe cateva fronturi aplicatia Siri, trebuie tinut cont si de faptul ca aceasta din urma a trecut prin mai multe stagii Beta in dezvoltarea sa. Oricare ar fi concluzia, alegerea asistentului depinde in principal de preferinta fiecaruia pentru sistemul de operare al telefonului. Cei ce prefera iOS au un ajutor de nadejde in Siri, in timp ce aceia care merg pe varianta Android au beneficii in utilizarea Google Now in orice scop.

1 comentariu publicat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*