colesterol

Sfaturi pentru reducerea nivelului de colesterol

Multi dintre noi preferam pizza, produse de patiserie, inghetata sau alte alimente in locul celor sanatoase. Daca acesta este si cazul tau, probabil prezinti un risc de colesterol ridicat.

Colesterolul este produs de organism intrucat indeplineste diverse functii. Cu toate acestea, aportul de alimente grase creste peste limita nivelul de colesterol, acest lucru putand duce la diverse afectiuni la nivelul sistemului circulator. In vederea reducerii nivelului de colesterol in limitele de siguranta trebuie adoptate cateva masuri.

Urmeaza o dieta bogata in fibre. Pe langa faptul ca este si sanatos, fibrele ajuta la reducerea nivelului de colesterol si mentin de asemenea si sanatatea colonului.

Obezitatea sau greutatea in exces duc de asemenea la cresterea nivelului de colesterol. Prin urmare cei ce vor sa mentina nivelul acestuia sub control trebuie sa scape de kilogramele in plus.

Miscarea ajuta foarte mult la cresterea nivelului colesterolului benefic ce ajuta corpul sa functioneze mai bine, diminuand de asemenea nivelul de colesterol daunator.

Viciile trebuie tinute la distanta. Fumatul are contributia sa la cresterea colesterolului, pe langa alte moduri in care afecteaza sanatatea. De aceea se impune renuntarea. La fel sta si situatia cu alcoolul. Consumul excesiv predispune corpul la diverse afectiuni, printre acestea numarandu-se si cresterea colesterolului din sange, ceea ce poate duce mai departe la alte probleme.

Pe langa toate aceste sfaturi, ideea de baza este urmarea unei diete sanatoase si a unui regim de exercitii fizice regulat. Stilul de viata abordat este crucial in mentinerea sub control a nivelului colesterolului din sange. De aceea se impune adoptarea unui stil de viata sanatos, activ, cu o alimentatie diversificata si sanatoasa. Nu trebuiesc refuzate din start micile placeri oferite de o pizza, un fast-food sau altele, insa trebuiesc moderate, in asa fel incat pe termen lung sa nu avem de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*