Beneficii pentru sanatate ale ceaiului de oregano

Beneficii pentru sanatate ale ceaiului de oregano

Planta de oregano face parte din familia mentei si a fost folosita pe larg pentru proprietatile sale medicinale in medicina traditionala chinezeasca. Este o sursa bogata in fier, vitamina K, vitamina A, vitamina C, calciu si acizi grasi omega 3. Prin urmare ceaiul din aceasta planta este recomandat de practicienii medicinei alternative pentru tratarea diverselor afectiuni precum tuse, raceala comuna sau gripa.

O ceasca de ceai de oregano reprezinta o doza antibacteriana perfecta pentru inceputul de zi. Uleiurile continute lupta impotriva bacteriilor, impiedicandu-le cresterea si dezvoltarea in organism.

Ceaiul de oregano este o sursa naturala de acizi grasi omega-3. Acestia sunt considerati un ajutor pentru sanatate, reducand inflamatiile in intreg corpul. Acesti acizi foarte importanti reduc de asemenea si riscul de afectiuni cardiace sau artrita si imbunatatesc de asemenea si functiile cognitive si comportamentale.

Cercetari realizate arata ca ceaiul de oregano poate fi folosit de asemenea pentru usurarea atacurilor de astm. Sursa bogata in fibre, ceaiul de oregano imbunatateste si digestia, pastrand corpul in forma si reducand riscurile de afectiuni asociate cu cresterea in greutate.

Alte beneficii ale ceaiului de oregano:

  • o ceasca de ceai cald de oregano este un remediu excelent pentru balonare, crampe sau dureri abdominale
  • ajuta de asemenea la reducerea gazelor stomacale
  • ajuta digestia si absorbtia mai buna a alimentelor
  • sursa bogata de vitamina C, ajuta la intarirea sistemului imunitar
  • actioneaza ca stimulent, reduce febra si grabeste recuperarea si vindecarea racelilor comune
  • pentru cei ce au dificultati in a adormi, o ceasca de ceai de oregano are efect calmant si poate ajuta mult in cazul insomniei
  • cei ce sufera de reumatism sau astm pot sa gaseasca usurare consumand ceai de oregano cu miere

Cea mai buna modalitate de a consuma ceaiul este prin infuzie si prin inhalarea vaporilor. Poate face adevarate minuni daca se doreste tratarea tusei. Cei ce au probleme sau alergii la plante din familia mentei ar putea prezenta efecte secundare precum iritatii ale pielii, greata sau stari de voma. Ceaiul de oregano se dovedeste foarte util, daca este folosit in cantitatile potrivite.

One Reply to “Beneficii pentru sanatate ale ceaiului de oregano”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *