interviu
interviu

Minciuni ce ti le spun angajatorii

Incercand sa isi indeplineasca obiectivele, incercand sa gaseasca persoanele potrivite, angajatorii prin personalul ce se ocupa de recrutare adesea folosesc formulari care ascund adevarul.

Poate ca pentru unii nu este ceva nou, pentru altii poate fi o adevarata supriza, insa angajatorii mint persoanele care vin la interviuri, in majoritatea cazurilor. Sa vedem care ar fi cateva din aceste „minciuni”.

1. „Iti vom pastra CV-ul pentru oportunitati viitoare de joburi”. Poate ca unii, mai naivi, vor crede acest lucru. In momentul in care se organizeaza insa interviuri pentru un singur post, exista mult mai multe CV-uri si doar o singura persoana este angajata. Angajatorul nu va pastra toate acele CV-uri pe care promite sa le pastreze.

2. „Tinem legatura” – decodificat ar insemna ceva in genul „nu esti potrivit pentru postul asta, cel mai bine ne suni peste cateva luni sau revii pentru un alt post, cand va fi disponibil”. Oricat de incurajator ar parea, acest „tinem legatura” este o minciuna in majoritatea cazurilor.

3. „Te vom contacta cand se va elibera ceva pentru tine”. Aici situatia e similara cu cea anterioara, insa este cu doua taisuri. Poate chiar te vor suna in timp de o saptamana, nefiind siguri daca vor sa te angajeze exact la momentul interviului. E posibil insa sa nu mai primesti niciodata vreun semn.

4. „Mai avem de intervievat candidati, insa pe tine te-am remarcat si te-am trecut pe lista”. Acest lucru inseamna mai degraba ca esti o varianta de rezerva, in cazul in care nu apare un candidat mai bun.

Cei ce au mai fost pe la interviuri au auzit astfel de replici, sub o forma sau alta. Cei ce se ocupau de recrutare cu siguranta le-au folosit, fie pentru a nu descuraja candidatul, fie pentru a-i arata intr-un mod subtil ca ar trebui sa isi caute un loc de munca in alta parte. Asadar nu va lasati pacaliti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*