fotograf

Idei pentru fotografii creative

Nu mai ai inspiratie, nu mai stii ce instantanee sa fotografiezi, ce ipostaze sa mai surprinzi? Nu trebuie sa intri in panica, aceasta problema este una obisnuita pentru fotografii aflati la inceput. Le place sa fotografieze insa nu stiu exact ce sa captureze, nu si-au gasit inca stilul sau nu s-au hotarat asupra subiectului preferat. Cateva idei pentru a realiza fotografii mai creative enumeram in continuare, pentru ca instantaneele realizate sa capteze atentia.

Daca ai imortalizat doar peisaje statice, incearca si cu situatii in care subiectii sunt in miscare. Actiunile ce se petrec pot fi ratate usor de ochiul uman, de aceea imortalizarea lor poate pune in valoare situatii comice, neobisnuite sau interesante.

Ai restrictionat probabil optiunea de zoom a camerei doar pentru portrete sau obiecte aflate la departare, insa poti face uz de aceasta optiune si pentru fotografierea in detaliu a obiectelor aflate mai in apropiere. Pietricele, scoici, flori, insecte, fluturi – orice din natura, odata imortalizat, iti poate incanta ochiul cand este detaliat.

Ideea despre fotografia monocromatica ne duce adesea cu gandul doar la fotografiile alb-negru. O idee buna este de a captura acelasi subiect fotografiat in tonurile oricarei alte culori, prin folosirea de efecte precum sepia sau altele, prezente la majoritatea camerelor foto.

Incearca sa fotografiezi acelasi lucru in momente diferite ale zilei. Fie ca e un peisaj, un obiect sau o persoana, imortalizarea in momente diferite ale zilei face ca lumina sa cada altfel, va pune in evidenta umbre diferite; poti incerca chiar si fotografii nocturne, te poti juca cu umbrele pe care in timpul zilei nu le gasesti, poti descoperi astfel cadre unice.

Incearca aceste idei, dar nu uita sa pui accentul si pe propriile interese. Iti plac peisajele, fotografiaza-le; iti plac motocicletele sau automobilele, nu mai astepta si imortalizeaza-le. Astfel iti vei gasi pasiunea si vei reusi sa obtii cadre cu care te vei mandri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*