blog sau site

Site sau blog – ce sa alegi?

Cu ceva timp in urma site-urile oficiale erau singurele modalitati prin care afacerile sau persoanele puteau sa isi prezinte expertiza. Odata cu explozia efectiva a domeniului bloggingului, foarte multi au ales aceasta varianta, atat ca hobby cat si pentru a face bani si nu numai.

In functie de tipul afacerii, in majoritatea cazurilor in momentul de fata este nevoie atat de un blog cat si de un site. Exista desigur si exceptii, insa folosirea ambelor ofera un net avantaj fata de folosirea unei singure astfel de modalitati de promovare.

Exista o diferenta intre un site si un blog. Un site este conceput cu atentie, executat cu specific de magazin online sau cu titlu de prezentare. Este ca o carte de vizita, efectiv ca un showroom sau birou virtual. Realizat in asa fel incat sa atraga clientii si sa creeze o experienta placuta pentru utilizator, un site ajuta mult pe partea de branding, aici intra in ecuatie inclusiv numele de domeniu.

Pe de alta parte, un blog inclina mai mult spre partea de site de socializare. Un blog iti poate creste notorietatea brandului ca expert intr-un anume domeniu, sau te poate ajuta sa devii o personalitate cunoscuta. Continutul se actualizeaza in continuu iar destinatia sa finala este interactiunea cu vizitatorii.

Ideea principala este ca un blog si un site merg mana in mana. In timp ce un blog iti ofera linkuri catre site si ofera comunicare vitala, tine legatura cu clientii actuali si potentiali, site-ul ofera informatiile necesare despre produsele si serviciile pe care le oferi. Site-ul este stabil, portofoliul si produsele sunt cele care se actualizeaza, iar aici pot fi gasite informatii despre suport tehnic, garantii si asa mai departe.

Oricine poate incepe un blog, insa in momentul in care exista un business care trebuie promovat, varianta combinata intre site – fie de prezentare, fie de tipul unui magazin online – si un blog care sa ofere informatii suplimentare necesare si contact permanent cu clientii este esentiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*