Cum scapi de dependenta de jocuri de noroc

Cum scapi de dependenta de jocuri de noroc

jocuri de norocCu totii avem cate un prieten – doar asa se spune – care are o problema cu jocurile de noroc. Nu se poate dezvata, nu se poate dezobisnui, efectiv a devenit dependent. Pentru a scapa de aceasta dependenta este nevoie de un efort psihic destul de serios, dar si de ajutorul si sprijinul celor din jur. In continuare cateva sfaturi pentru cei ce au o problema cu aceasta dependenta.

Lasa-ti bugetul pe mana altcuiva. Pastreaza-ti o suma de bani pentru strictul necesar, insa marea parte a finantelor, cash sau pe card, cedeaza-le unui apropiat, unui prieten sau unei rude, daca intr-adevar vrei sa scapi de dependenta. Nu vei fi ispitit astfel sa cheltui.

Mentine-te ocupat. De fiecare data cand simti nevoia sa joci, gandeste-te ce consecinte are jocul de noroc. Pastreaza-ti mintea ocupata cu altceva ce iti place sa faci: canta, danseaza, iesi cu prietenii in oras, distreaza-te, gaseste-ti un hobby, fa orice altceva iti ia gandul de la jocuri de noroc.

Jocurile de noroc online au si ele cota lor parte din piata jocurilor de noroc din ziua de astazi. Daca vrei sa renunti in totalitate ar trebui sa renunti si la acele site-uri, sa le blochezi cu totul, pentru ca la internet in zilele noastre nu se poate renunta.

Nu ramane niciodata singur. Alatura-te prietenilor, fa-ti prieteni noi, fa-ti un abonament la sala, implica-te in cat mai multe proiecte in asa fel incat sa nu ramai singur si mintea sa se indrepte din nou catre ispita de care vrei sa scapi.

Cauta ajutor la familie, prieteni, cunostinte. Orice problema ai avea, tot la apropiati ajungi in cele din urma, ei iti pot fi sfatuitori, te sustin in deciziile pe care le vei lua. Jocurile de noroc adesea indeparteaza persoana de cei apropiati, de aceea trebuie sa ne reintoarcem catre cei dragi si sa le cerem ajutorul atunci cand avem nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *