lanterna

Lanterna led – de ce sa o alegi

lanternaVrem sa economisim tot mai mult in contextul in care populatia este in continua crestere si resursele naturale si energetice sunt limitate. In orice sector se cauta economisirea, indeosebi in cel al energiei electrice. Becul cu incandescenta inventat de Edison, lampile fluorescente ori cele cu halogen sunt consumatori mari de energie. O alternativa aparuta relativ recent prezinta mult mai multe avantaje in ceea ce priveste iluminatul, chiar si cand vine vorba de o simpla lanterna. Este vorba de tehnologia led. Diodele emitatoare de lumina sunt un real avantaj din mai multe puncte de vedere.

In continuare intrebarea: de ce ai alege o lanterna led? O lanterna bazata pe tehnologia led este mult mai durabila si mai de incredere fata de lanternele standard, bazate pe surse de lumina traditionale. Iluminatul cu led este folosit acum intr-o gama diversa de aplicatii, iar lanternele nu fac exceptie.

Beneficiul lanternelor cu led se face simtit foarte mult in ceea ce priveste consumul de energie. Aceste lanterne pot fi incarcate si cu baterii de unica folosinta, insa de obicei se prefera baterii si acumulatori reincarcabili, pentru o utilizare mai indelungata. Economia de energie electrica este un atu considerabil: o lanterna led consuma cu pana la 50-80% mai putina energie electrica decat una conventionala, bazata pe becuri cu incandescenta. In plus, durata de viata considerabil mai mare a ledurilor recomanda din nou aceasta tehnologie in cazul lanternelor – becurile cu led sunt mult mai rezistente la socuri mecanice, vibratii si chiar conditii de umiditate ori temperaturi extreme.

Un flux luminos mult mai puternic este de asemenea oferit de lanternele cu led. Alaturi de durabilitate, eficienta energetica si durata extinsa de functionare, acest avantaj este inca unul ce le recomanda in detrimentul celor standard, care folosesc surse de iluminat conventionale. Poate pretul este unul mai ridicat – acesta ar putea fi considerat de unii un neajuns – insa investitia se amortizeaza in timp: in loc sa cumperi intr-o perioada de 5 ani acelasi numar de lanterne, cumperi o lanterna led si poti sa o folosesti chiar si mai mult de atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*