Avem nevoie de mai multe locuri de joaca

Avem nevoie de mai multe locuri de joaca

jocuri videoEste greu sa iti desprinzi copiii de jocurile de pe consola? Sunetul butoanelor de pe controller pe care il auzi toata ziua poate fi enervant. Nu este asta insa singura problema adusa de minunile tehnologiei. Chiar daca au adus divertisment si confort in vietile noastre, au adus de asemenea o serie de probleme asociate, psihologice si fizice, incat ajungi sa te intrebi daca jocurile pe consola sau PC sunt intr-adevar indicate pentru copiii tai.

Dupa cum spuneam si in titlu, este nevoie de mai multe locuri de joaca decat de console si jocuri video. In urma utilizarii excesive a consolelor si PC-urilor pentru jocuri, apar simptome precum dureri de ochi, dureri de cap, iritabilitate si probleme legate de somn si odihna, asta nu doar la copii ci chiar si la adulti. Locurile de joaca pot fi plictisitoare, mai ales daca nu au amenajate echipamente. Cu toate acestea, ofera ceva ce realitatea virtuala nici macar nu spera sa poata oferi vreodata – o experienta vie, originala, o interactiune directa. Soarele care incalzeste, vantul care adie, locul de joaca amenajat cu tobogane si ale jocuri ofera relaxare totala.

Studiile arata ca activitatea fizica este foarte benefica pentru copii. Poate preveni riscul de afectiuni cardiace ori reumatice si ii protejeaza de diabet si obezitate. Stand in fata consolei la jocuri video este parca o invitatie pentru astfel de afectiuni, in timp ce un leagan sau un tobogan ajuta copilul sa creasca mai puternic din punct de vedere fizic si psihic.

Sa desprinzi copilul de jocul sau preferat de pe consola poate fi o adevarata provocare, insa daca il vei face sa accepte si sa ii placa frumusetea naturii si a unui loc de joaca, cu siguranta va avea de castigat, atat pe parte psihica cat si fizica. Nu va mai prezenta riscul de aparitie al obezitatii, riscuri asociate cu sedentarismul care apar de obicei in astfel de cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *