ciocolata

Beneficii ale ciocolatei pe care s-ar putea sa nu le stii

ciocolataCiocolata are rol antioxidant – Oxigenul pe care il respiram permite organelor sa functioneze corespunzator, insa in acelasi timp declanseaza reactii si productia unui numar mare de radicali liberi care ataca structurile organismului. Cacaoa contine un numar mare de substante antioxidante care neutralizeaza radicalii liberi responsabili pentru oxidare.

Ciocolata ajuta la scaderea tensiunii arteriale – consumul a doar 6 grame de ciocolata neagra – aproximativ doua patratele – se pare ca scade tensiunea, conform unui studiu realizat de cercetatori germani. Rezultatele studiului arata ca se diminueaza tensiunea sistolica cu trei unitati si cea diastolica cu doua unitati.

Ciocolata are efect anti-stres – ciocolata neagra si cea normala contin 112 mg respectiv 60 mg magneziu la 100 grame. Pentru a lupta cu stresul si cu starea de anxietate, nimic nu este mai benefic decat cresterea consumului de magneziu. Numeroase studii confirma faptul ca acest mineral este un element principal in prevenirea consecintelor negative ale stresului si are o abilitate excelenta de a reduce nivelul de cortizol din sange (asa-numitul hormon al stresului).

Deficienta de magneziu duce la o pierdere de energie. Aceasta pierdere de energie poate fi resimtita in numeroase moduri: epuizare, oboseala cronica, rezistenta extrem de scazuta la efort si asa mai departe. Lipsa de energie are adesea consecinte psihologice, intrucat creeaza o stare de anxietate. Cand te simti bine ai si mai multa incredere in tine iar daca apar probleme, ai energia necesara pentru a le face fata. Diverse studii arata de asemenea ca o dieta bogata in magneziu reduce probabilitatea aparitiei atacurilor cardiace, ajuta la scaderea tensiunii si de asemenea poate preveni aparitia diabetului tip 2.

Ciocolata este buna pentru colesterol – sangele transporta colesterolul prin vasele sanguine. Proteinele sunt responsabile pentru aceasta operatie. Unele duc colesterolul pana in ficat, unde este folosit pentru digestie – acesta este colesterolul benefic. Alte proteine programate gresit tind sa lase colesterolul in urma, acesta este acel colesterol care dauneaza si care poate sa blocheze arterele.

Ciocolata si cacaoa pot sa protejeze organismul de actiunea colesterolului. Multumita flavonoizilor si proprietatilor antioxidante, se reduce nivelul colesterolului care dauneaza si se promoveaza productia de colesterol benefic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*