pictura copii
pictura copii

Idei de distractii pentru copii

Fie ca este vorba de petreceri pentru zile onomastice sau nu cei mici isi doresc la maximum distractie sub orice forma. Parca scopul lor ar fi numai acesta. Asa ca din creativitate, nevoie si dorinta de a indeplini copiilor visul unei zile distractive exista numeroase jocuri pentru care se poate opta. Iata cateva idei:

  1. Cauta comoara. Cand eram mici spuneam „rece/cald” in functie de locul de care se apropia trupa de cautatori. Nu conteaza ce denumire ii dai atat timp cat tine de o idee de distractie. Si la mijloc ar putea fi vorba de un premiu de ce nu.
  2. Picturi pe fata. Unii parini adopta aceasta idee pentru ca mai apoi cei mici sa aiba sansa de a dezvolta cine stie ce jocuri. Pot pretinde ca sunt la un bal mascat, ca sunt personaje deghizate. Pentru ca totul sa para desprins din poveste pictura pe fata este de preferat sa fie realizata de un specialist.
  3. Piniata. Este mai degraba un joc de inspiratie straina, adoptat si la noi in ultima vreme pentru ca este fun si le aduce copiilor portia de dulce pe care si-o doresc. Intr-o forma de calut, magarus se ascund bomboane si dulciuri diverse si ideea de baza a jocului este sa se intuiasca papusa si cu ochii inchisi sa fie lovita pana la rupere.
  4. Darts. Depinde si de grupa de varsta pentru care se adreseaza petrecerea si nevoia de a gasi tot felul de jocuri. Darts ar putea face parte din aceasta lista in masura in care nu implica nimic grav si cu posibil risc de a afecta.
  5. Ghiceste cuvantul. Ar putea totul sa atraga foarte bine mai ales daca la mijloc sta un mic sau un clovn care le sugereaza cuvinte amuzante. Exista o implicare deosebita insa mai cu seama la o categorie de varsta mai mare. Pentru cei mici o „competitie” a dansului poate fi o alta idee sau acel joc care implica actiunea de a ocupa un loc, atentie si distractie de asemenea.

Idei sunt o multime insa dincolo de asta conteaza si sa se adapteze totul in functie de tipul de petrecere, in functie de varsta celor implicati si de asemenea a se tine cont de cum se imbina tematica cu tipul de joc. De regula parintii prefera sa contracteze o trupa de animatori profesionisti care sa vina cu varianta lor de mimica, magie si tot felul de jocuri interesante si interactive pentru toti prezenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*