inot

Patru motive pentru care sa te apuci de inot

Daca te-ai saturat de bicicleta statica de exercitii sau de banda de alergare ca si variante de exercitii cardio, este timpul sa iei in considerare alte optiuni. Este foarte bine sa respecti angajamentul facut – de a mentine rutina zilnica de antrenamente, insa a face acelasi exercitiu in fiecare zi poate sa devina la un moment dat plictisitor.

Inotul este o astfel de alternativa la exercitiile cardio. Care ar fi motivele pentru care ai alege aceasta modalitate de antrenament? Vedem in continuare.

1. Impactul asupra corpului este minim. Acesta este unul din principalele motive pentru care tot mai multi aleg inotul. Alergarile sau ciclismul pot sa provoace la un moment dat dureri de spate ori de picioare, in timp ce inotul, prin impactul sau minim asupra corpului, ajuta in acelasi timp foarte mult la intarirea muschilor, tendoanelor si ligamentelor.

2. Antrenamentul se face atat pentru partea superioara cat si pentru partea inferioara a corpului. Se antreneaza toate grupele de muschi pe parcursul unei sesiuni de inot, spre deosebire de o sesiune de alergare – spre exemplu – care antreneaza mai mult muschii inferiori.

3. Activitate anti-stres. Odata ce ai ajuns in apa esti izolat de agitatia vietii zilnice, pur si simplu iti relaxezi corpul si mintea inotand. Pentru multi ajuta la calmare, in acelasi timp cu beneficiile pe care le ofera sanatatii. Dupa cum se spune – minte sanatoasa in corp sanatos.

4. Un alt motiv ar fi varietatea. Este o astfel de activitate, ofera diverse stiluri si moduri de executie, spre deosebire de alergari ori ciclism. Asta nu inseamna ca miscarea reprezentata de ultimele doua tipuri nu este benefica, ci doar ca inotul ofera mai multe variante, in asa fel incat toate grupele de muschi sa fie exersate si tonifiate.

Analizand aceste patru motive, se pare ca inotul are doar avantaje. Asadar, daca inca nu v-ati hotarat cum sa incepeti regimul de inlaturare al sedentarismului, inotul este o optiune foarte buna pe care trebuie sa o luati in considerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*