mituri dieta

Mituri legate de diete

In zilele noastre nu prea avem timp sa ne ocupam si de corp. Gasim prea putin timp sa facem ceva miscare intrucat suntem tot timpul prinsi in agitatia cotidiana si munca de la birou, devenim sedentari si apare o problema tot mai frecventa: greutatea. Fiecare isi doreste un corp frumos, armonios si tonifiat, insa aceasta misiune este uneori mai greu de realizat.

Exista in mass-media tot felul de sugestii pentru scaderea in greutate, de la suplimente alimentare recomandate pentru slabit pana la regimuri alimentare si diete care sa ajute persoanele supraponderale. Exista insa alaturi de avantajele oferite de aceste diete si o serie de mituri si pareri preconcepute total gresite care pot sa aiba exact efectul advers.

1. Dietele scazute in grasimi sunt mai eficiente. Ani de-a randul au fost considerate cele mai bune pentru slabit, insa adevarul e ca pot fi foarte periculoase daca sunt duse la extrem. Grasimile nu trebuie sa constituie partea majoritara din dieta, insa corpul are nevoie de ele intr-o oarecare masura, astfel nu trebuie eliminate in totalitate.

2. Daca vrei sa slabesti trebuie sa mananci mai putin – unii aleg chiar sa se infometeze de-a dreptul. Corpul este insa un mecanism foarte inteligent, iar imediat ce te opresti din mancat, blocheaza rezervele de grasimi. In acest fel prin infometare se obtine exact efectul advers.

3. Nu trebuie sa mananci noaptea. Cantitatea de grasime depusa depinde de cat de mult mananci intr-o perioada de 24 de ore, nu de ora la care mananci.

4. Cresterea in greutate are loc rapid. In fapt procesul de ingrasare este destul de lent, iar daca ti se pare ca dupa o masa copioasa deja ai pus ceva greutate, in fapt este vorba de retentia de apa care trebuie si ea abordata.

5. Incepi sa te ingrasi daca te lasi de fumat – din nefericire multi cunoastem fumatori care refuza sa renunte la fumat pentru ca se tem ca se vor ingrasa. Total fals. Nicotina accelereaza intr-adevar metabolismul, insa nu intr-o masura atat de mare. Motivul pentru care persoanele fumatoare se ingrasa dupa ce renunta este cel ca inlocuiesc obiceiul fumatului cu mancatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*