Cum ajuta bloggingul la cresterea reputatiei online

Cum ajuta bloggingul la cresterea reputatiei online

In vremurile de astazi, cand concurenta este in unele cazuri maimult decat acerba, este imperativ pentru fiecare organizatie sa aiba activitati orientate spre cresterea reputatiei online. Bloggingul poate fi o unealta foarte utila pentu a ajuta orice business sa mentina legatura cu publicul sau si sa le ofere un feedback. Cateva alte modalitati prin care un blog poate sa ofere beneficii unui business pe partea de construire a reputatiei online enumeram in continuare.

1. Un site nu ofera rezultate foarte rapide in ceea ce priveste indexarea, astfel poate dura cateva luni pentru ca motoarele de cautare sa identifice si sa pozitioneze in ierarhie noul continut oferit de noul site. Un blog, pe de alta parte, este mai usor de creat iar crawlerii si robotii motoarelor de cautare il citesc mult mai repede.

2. Cum un blog este usor de realizat si dezvoltat, este de un real ajutor pentru orice organizatie doreste sa mentina o legatura stabila cu clientii si consumatorii.

3. Din punct de vedere al feedback-ului oferit de clienti, un blog se dovedeste foarte util. Reprezinta un mediu interactiv in care relatia dintre business si clienti este consolidata, in care se primesc sugestii si reclamatii, testimoniale si pareri, contribuind la consolidarea unei imagini si a unei reputatii online pozitive pentru business.

4. Orice schimbare facuta unui site este recunoscuta ulterior de motoarele de cautare abia cand se face actualizarea algoritmilor de indexare. Procesul poate dura cateva luni. Revizuirea si modificarea continutului unui site necesita expertiza tehnica, insa modificarile aduse unui blog sunt mult mai usor de facut. O singura recomandare: o atentie deosebita trebuie acordata continutului – acesta trebuie sa fie corect, unic, interesant si relevant pentru consumatori.

5. Postarile frecvente pe blog ajuta de asemenea orice companie sa aiba o prezenta online mai buna, sa constientizeze consumatorii in legatura cu identitatea brandului. Blogul devine astfel un atu in fata competitorilor.

Toate elementele enumerate mai sus mai contribuie si la un alt atu pentru business: atragerea de trafic catre site-ul oficial. Mai mult trafic inseamna clienti potentiali mai multi, clienti efectivi mai multi, o mai buna notorietate a brandului si implicit profituri mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *