Jocuri provocatoare de dependenta

Pentru impatimitii de jocuri pe computer sau console, nu exista nimic mai placut decat o sesiune de opt ore de joc alaturi de prieteni. Pentru unii acest lucru nu reprezinta dependenta, insa in fapt asa este. Exista si tipuri de jocuri care odata lansate au provocat o reala dependenta in randul jucatorilor de toate varstele. Care ar fi cateva dintre acestea vedem in continuare.

Tetris – simplu insa antrenant ar fi cea mai buna modalitate de a descrie acest joc. Trebuie sa aranjezi toate blocurile de forme diferite in asa fel incat sa formezi linii orizontale complete care apoi se anuleaza. Treptat creste si viteza si fiecare vrea sa isi doboare recordul.

Angry Birds – a creat o reala nebunie in momentul lansarii. Capturand atentia maselor, jocul implica aruncarea de pasari in fortareata porcilor. Cu fiecare nivel trecut gradul de dificultate este mai mare, iar tematicile sunt diverse in functie de versiune.

Candy Crush Saga – un alt joc ce de la lansare si pana in prezent a provocat o adevarata dependenta in randul tuturor. Vedem oamenii jucandu-l peste tot, pe telefoane, in parcuri, in metrou, in autobuze, la semafor etc.

World of Warcraft – cu totii am auzit gradul de dependenta pe care il poate provoca acest joc. Aflat in categoria MMORPG (multi media online role playing game), World of Warcraft permite jucatorilor sa interactioneze cu altii prin caracterele detinute de fiecare in parte, sa indeplineasca quest-uri si sa se lupte impreuna sau unul impotriva celuilalt.

Super Mario – joc cunoscut de toata lumea, cel care are ca obiectiv final salvarea printesei depasind toate obstacolele intalnite in cale. Opt lumi diferite cu sub-nivele dificile in fiecare pun la incercare jucatorii de peste 30 de ani, de cand a fost lansat jocul.

Dintre jocurile mai recent lansate, unul care provoaca dependenta este si Grand Theft Auto – toata seria jocurilor lansate de producatorul Rockstar. Chiar daca a fost criticat adesea pentru caracterul violent si pentru faptul ca personajul incalca in joc efectiv toate legile cunoscute de oameni, tot ramane unul dintre jocurile cu multi adepti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*