curios

Daca esti curios, esti mai destept

Exista o vorba care spune ca daca esti curios mori mai repede. In fapt insa, curiozitatea te poate face mai destept. Atributul care defineste un geniu nu este neaparat inteligenta, ci curiozitatea. Personalitati inteligente din istorie precum Albert Einstein, Isaac Newton sau Leonardo da Vinci aveau un lucru in comun: erau foarte curiosi despre tot ceea ce tinea de lumea ce ii inconjura. De ce e bine sa fii curios? Cateva motive enumeram in continuare.

Condus de curiozitate, cand esti pornit in cautarea unor raspunsuri este la fel ca si cum ai plecat intr-o aventura. In functie de ceea ce vrei sa afli, cauti locuri noi si afli lucruri noi. Probabil vei avea de infruntat dificultati pe care va trebui sa le depasesti pentru a merge inainte si pentru a-ti indeplini scopul de a intelege.

Totul in viata se bazeaza pe un proces. Lucrurile au loc pentru ca ceva sau cineva le face sa mearga si daca esti curios vei vrea sa afli cum se intampla asta. Prin urmare, curiozitatea te va ajuta sa intelegi mai bine cum functioneaza toate lucrurile cu care te intalnesti.

Persoanele curioase nu sunt neaparat foarte sociabile, insa de obicei cunosc foarte multa lume. Asta din motiv ca, in cautarea unor raspunsuri, interactioneaza cu persoane care ar putea sti despre ceea ce cauta.

Atunci cand esti pus in fata unei provocari, ca persoana curioasa nu vei incepe doar sa lucrezi spre rezolvarea problemei urmand o procedura standard. Vei tinde sa gasesti si alte raspunsuri, alte modalitati, iar astfel vei deveni mai eficient si vei obtine rezultate mai bune.

Curiozitatea te indeamna sa inveti, sa intelegi, sa interactionezi si sa experimentezi mai mult. Prin urmare, te ajuta sa iti explorezi mai bine potentialul, deschizandu-ti cu aceasta ocazie o lume intreaga de posibilitati. Astfel este important pentru oricine sa aiba curiozitatea de a-si explora potentialul, de a deveni mai destept si de a dezvalui o gama larga de posibilitati.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*