shopping online

Trenduri in shoppingul online

Cumparaturile online, privite cu neincredere si reticenta la inceputuri, au devenit in zilele noastre ceva obisnuit. Anii 90 s-au dovedit a fi un punct crucial pentru shoppingul online, o perioada cand lumea lua contact pentru prima data cu world wide web-ul. Site-uri pioniere in shoppingul online au aparut inca din 1995 (Amazon si eBay), insa in zilele noastre restrictionarea doar la acestea nu mai este valabila.

De la inceputuri si pana in prezent, treptat oamenii au acceptat shoppingul virtual ca fiind o modalitate usoara si confortabila de a obtine bunuri diverse. Tot mai multe magazine si business-uri incearca sa isi atraga clientii oferindu-si produsele si online; exista o serie de factori externi care au contribuit la trendul ascendent al shoppingului online.

Social media: in timp ce navighezi si verifici noutatile pe retele de socializare precum Facebook, poti vedea anunturi publicate in partea dreapta a paginii. Vanzatorii se alatura tot mai mult site-urilor de socializare, iar studiile arata ca un procent de aproximativ 60% din cumparaturile online au pornit de la reclamele postate pe retelele de socializare.

Odata cu cresterea bazei de utilizatori pentru smartphone-uri, tablete si alte dispozitive mobile, shoppingul online nu mai este restrictionat nici la a sta in fata unui computer. Daca stii ceea ce cauti, iti poti face cumparaturile in timp ce iei masa de pranz la un restaurant sau in timp ce te indrepti spre munca, direct de pe telefonul mobil.

Shoppingul online mai este influentat si de un alt factor: destinatiile pentru cumparaturi parca devin pe zi ce trece mai aglomerate. Prin cumparaturi facute online se evita atat costurile cu deplasarea cat si plimbarile prin multime in cautarea produselor dorite.

Utilizatorii s-au obisnuit cu tehnologia, nu mai exista acum limitari geografice pentru cumparaturile online, ceea ce face ca trendul sa ramana in continuare unul ascendent. Lumea este in continua miscare si dezvoltare si un exemplu perfect este si e-commerce-ul, care faciliteaza accesul consumatorilor la oferta de produse si servicii, chiar si atunci cand sunt in deplasare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*