jadoris.com

Cum sa iti alegi cel mai bun fotograf nunta

Singurul neajuns al zilei fericitului eveniment al casatoriei este simplul fapt ca se desfasoara intr-o singura zi. Din fericire, un fotograf nunta profesionist poate sa faca exact ceea ce isi doreste oricine: sa imortalizeze intr-o maniera perfecta momentele cheie ale ceremoniei si petrecerii ulterioare. Emotii, distractie, solemnitate, fericire – toate raman in amintirea mirilor si invitatilor prin albumele de nunta, fotografiile si filmarile realizate de fotografi nunta profesionisti.

Cand vine vorba de fotografie profesionala, majoritatea specialistilor incep in aceeasi maniera: fotografiaza si filmeaza nunti. Acest lucru inseamna ca vei avea o oferta mai mult decat bogata in momentul in care devine una dintre prioritati alegerea fotografului de nunta. Cum poti face alegerea potrivita, tinand cont de numarul mare de fotografi care isi ofera serviciile pe piata? Iti oferim in continuare cateva sfaturi pentru ca alegerea celui mai bun fotograf nunta sa fie o misiune mai putin dificila.

Incepe sa cauti imediat ce ai luat hotararea de a te casatori. Acest sfat ti-l va da oricine, la fel cum toata lumea te va sfatui ca inainte de a alege data evenimentului sa cauti si o sala sau un restaurant care sa fie disponibil pentru petrecere. Daca in cazul locatiilor pentru petrecere trebuie sa cauti cu un an sau mai mult in avans, la fel sta situatia si cu fotograful de nunta – va trebui sa incepi cautarile cu cel putin 6 luni inainte.

Intereseaza-te de la cunostinte, prieteni, cauta recomandari la rude sau fa chiar si cautari online de fotografi aflati in apropiere. Vei putea astfel avea la indemana o lista de optiuni bogata, pentru a putea selecta exact acea persoana sau echipa care sa iti poata indeplini toate cerintele.

Restrangerea listei o poti face verificand serviciile pe care le ofera fiecare fotograf in parte. Unele cupluri isi doresc fotografii atat in format digital cat si pe suport de hartie, altele acorda o importanta deosebita albumului de nunta, iar alte cupluri pun un accent deosebit pe o filmare de calitate. Studiind portofoliile pe care le ofera fiecare fotograf nunta din lista pe care ai intocmit-o iti vei da seama care dintre ei este specializat pe fotografii profesioniste pentru interior, exterior, care sunt mai indicati pentru fotografii de tip portret sau pentru cele de actiune, ce imortalizeaza momente unice.

Poti realiza chiar si interviuri – un aspect foarte important este si buna comunicare intre fotograf si fericitul cuplu. Chiar daca echipa sau fotograful de nunta exceleaza la capitolul profesionalism, fara partea de comunicare eficienta pot sa apara diferente de opinii intre ceea ce se doreste si rezultat.

Trecand la aspectele tehnice, pentru ca experienta pe care o vei avea vizionand ulterior fotografiile si filmarile, trebuie sa te asiguri ca acel fotograf nunta pe care l-ai ales dispune de toate echipamentele necesare. Aici intra tot – de la tipul de camere foto si video folosite, pana la software-urile utilizate pentru retusarea fotografiilor si realizarea montajelor.

Tinand cont de toate recomandarile enumerate mai sus, cel din urma aspect de care va trebui sa tii cont este cel financiar. Servicii suplimentare inseamna si costuri suplimentare – spre exemplu daca iti doresti o sesiune foto dupa nunta, intr-o locatie feerica, va trebui sa platesti in plus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*