Nigeria a eradicat poliomielita

Nigeria a eradicat poliomielita

Poliomielita este o boala infectioaza cauzata de poliovirus. In decursul anilor, aceasta boala a devastat lumea, iar cele mai multe cazuri s-au inregistrat in tarile in curs de dezvoltare.

In aprilie 2012, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus ar trebui eradicat cat mai urgent, deoarece este o amenintare la nivel mondial. In acest timp, cele mai afectate trei tari de aceasta boala – Nigeria, Afganistan si Pakistan – au fost descrise de catre expertii in sanatate ca fiind tarile care nu au aratat niciun progres in lupta impotriva acestei afectiuni, o problema care ar putea conduce la paralizie totala. Prin urmare, in Africa, Nigeria a fost singura problema aparuta in momentul in care continentul a luptat pentru eradicarea bolii. Toate statele din Africa, cu exceptia Nigeriei, au eradicat cu succes aceasta boala, pana la finele anului 2012.

Potrivit unor declaratii, problema Nigeriei a fost reprezentata de securizarea accesului pentru cei care faceau vaccinurile in cazul copiilor. Se crede ca acest lucru a fost impiedicat din cauza liderilor religiosi, care au fost sceptici in fata ajutorului care a venit din exteriorul statului.

Cu toate acestea, cele mai recente studii fata de cel mai populat stat al Africii, au sustinut ca Nigeria a reusit sa treaca peste un an, fara sa raporteze niciun caz de poliomielita. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Rotary International, Fondul pentru Copii al Natiunilor Unite – UNICEF- si Centrele din Statele Unite pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, au sustinut ca acest lucru este o adevarata realizare, nu numai pentru Nigeria, dar si pentru Programul de Sanatate Globala.

Ce este poliomielita?

Realizarea Nigeriei semnifica un progres istoric in lupta de a pune capat acesi boli. Poliomielita, adesea denumita si paralizie infantila, este o boala infectioasa virala acuta, care se raspandeste de la om la om. In anul 1910, o mare parte a lumii a cunoscut o crestere dramatica a cazurilor de poliomielita si epidemiile frecvente au devenit evenimente regulate, in principal in orase, in timpul lunilor de vara. Aceste epidemii  au lasat mii de copii si adulti paralizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.