somn

Metode care te ajuta sa ai un somn mai linistit

BEEP BEEP BEEP! Butonul de snooze! Mai stau cinci minute! Nu cred ca am nevoie de dus in dimineata asta, astfel ca voi dormi inca 15 minute in plus. Pun pariu ca cel putin macar unul din aceste scenarii ne trece prin cap cel putin o data pe saptamana, atunci cand suntem nevoiti sa ne trezim de dimineata. Ei bine, daca am avea un somn bun, ne-ar fi mai usor sa ne trezim de dimineata, iar urmatoarele sfaturi ne pot ajuta foarte mult pentru a obtine un somn linistit.

Cum sa ai un somn mai bun?

Schimba pozitia de somn. Ai visat vreodata ca te ineci sau ca ai cazut de pe o stanca? Ei, lucrul acesta se intampla pentru ca dormi pe burta. Potrivit specialistilor, in timp ce dormim pe burta, ne este foarte dificil sa respiram, astfel ca avem senzatia ca ne sufocam.

Respecta ora de somn. Mergi la somn la ore diferite in fiecare seara. Intr-o seara stai pana tarziu in bar, iar in urmatoarea seara te bagi la somn la ora 10. Nu mai fa acest lucru si incearca sa urmezi un program de somn. In acest fel, ceasul intern se va ajusta de la sine iar tu vei avea parte de un somn cat mai bun. Daca reusesti sa intarzii ora de somn, incearca sa recuperezi cu un somn de 30 de minute in timpul zilei. Mai mult de 30 minute de somn vor determina aparitia unor probleme atunci cand vei incerca sa dormi in acea seara.

Incearca sa mai reduci din cofeina si din mancare. Cofeina este un truc destul de simplu: iti trezeste organismul, astfel ca trebuie evitat inainte de somn. Dar exista si alta problema: gustarile de la miezul noptii, care determina, la randul lor, ca organismul sa stea treaz. Incearca sa eviti mancarea inainte de somn, in scopul de a mentine corpul relaxat si capabil de a dormi cat mai usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*